Antena Căutare

Supă de pui grecească. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022

În ediția din 7 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară o delicioasă rețetă de supă de pui grecească. Iar ingredientele folosite au fost următoarele: carne de pui, năut, lămâie, fenicul, brânză feta.

Supa de pui grecească este deosebit de gustoasă servită cu brânză feta și suc de lămâie Galerie
Supă de pui grecească servită cu brânză feta, în farfurie adâncă, de culoare albă | Rețeta lui chef Radu Darie

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, Chef Radu Darie, îndrăgitul bucătar al matinalului ”Super Neatza” prepară în cadrul emisiunii nu una, ci mai multe rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. În ediția din 7 februarie 2022, una dintre rețete a fost o interesantă supă de pui grecească, foarte apreciată de carismaticii matinali.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa rețetă de supă gustoasă și ușor de preparat.

Citește și: Beneficiile consumului de năut. Iată de ce este recomandat să îl incluzi în dieta ta

Supă de pui grecească - Ingrediente

  • 1 pui de mărime medie
  • 4 litri de apă
  • 200 gr năut
  • 1 buc. fenicul
  • 2 morcovi
  • sare și piper, după gust
  • puțin ulei de măsline
  • brânză feta
  • suc de lămâie, după gust

Citește și: Beneficiile consumului de lămâie. De ce sunt recomandate în dieta ta

Supă de pui grecească - Mod de preparare

Se pune puiul la fiert în apă și se înlătură spuma care se formează. Se lasă să fiarbă până când carnea începe să se pătrundă.

Între timp, se hidratează boabele de năut și se adaugă în supa care fierbe. Se Toacă fenicului în bucăți mici și se adaugă și acesta în supa care fierbe. e asezonează cu puțină sare și piper. Acestea se vor adăuga în mai multe etape, în funcție de gust.

Citește și: Cârnăciori armenești cu brânză feta și sos de roșii la cuptor. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 24 ianuarie 2022

Se lasă supa de pui cu legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse toate ingredientele.

Separat, într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului se încinge puțin ulei de măsline și se adaugă morcovul curățat și răzuit. Se lasă să se caramelizeze răzătura de morcov ușor, pentru a-și degaja aroma. Apoi se adaugă în supa de pui.

Se mai fierbe supa de pui cu legume pentru câteva minute, atât cât să se întrepătrundă cu gustul de la morcovul caramelizat. Apoi se strecoară legumele, iar carnea se desface de pe oase și se taie în bucăți mici.

O parte din legumele scurse se trec prin blender și se transformă într-un sos cremos, împreună cu puțină brânză feta. Se adaugă în supa strecurată, oferindu-i o textură de supă cremă mai fluidă.

Citește și: Obrăjori de vită pe un pat de iaurt grecesc și turte de casă. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 24 ianuarie 2022

Supa de pui grecească se servește acrită cu suc de lămâie, după gust și felii de brânză feta. Este foarte gustoasă, mai ales servită cu pâinici de casă preparate la tigaie!

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de supă de pui grecească, dar și pentru a vă delecta cu momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x