Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în platoul de la neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă reţetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole.

Clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole, preparate de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Rețeta lui Vlăduț de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole nu este deloc complicată, dar va avea un mare succes, pentru că, pe lângă gustul extrem de bun, clătitele arată spectaculos.

Ingrediente pentru rețetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole:


  • Aluat de clătite cu sfeclă roșie:
  • 2 buc. sfeclă roșie, fiartă
  • 3 ouă
  • 200 gr făină
  • 400 ml apă
  • sare și piper
  • Pentru guacamole:
  • 2 avocado
  • 250 g roșii cherry
  • 1 ardei iute
  • 1 cățel de usturoi
  • sucul și coaja de la 1 lime
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • Pentru servit:
  • 400 g cremă de brânză
  • 250 g smântână
  • fistic

Mod de preparare pentru rețetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole

Pentru aluatul de clătite roșii, sfecla fiartă se trece prin blender împreună cu apa, apoi piureul rezultat se trece prin sită.

Ouăle se mixează cu un praf de sare și unul de piper, apoi se amestecă cu piureul de sfeclă roșie. Se încorporează făina și se omogenizează aluatul de clătite roșii. Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă, exact ca și clătitele clasice.

Citește și: Rețetă de clătite cu spanac. Clătite verzi, colorate natural.​

Pentru a prepara guacamole, se desface avocado, iar pulpa se strivește lăsând și cuburi mai mari. Se amestecă cu pulpa roșiilor tăiată în cubulețe, după ce s-a îndepărtat partea zemoasă cu semințe. Se adaugă puțin ardei iute tocat mărunt, 1 cățel de usturoi strivit, sare, zeama și coaja de la lime, precum și zeamă de lămâie. Cu această compoziție se vor umple clătitele roșii.

Pentru servit delicioasele clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole, se mixează smântâna pentru a deveni mai aerată, apoi se amestecă cu crema de brânză. Se decorează cu fistic.

Video