Pentru că iubim primăvara și a ei culoare verde, ne place s-o aducem și în bucătărie, dând aceeași culoare verde și preparatelor, precum aceste delicioase și frumoase clătite cu spanac.
Ingrediente pentru rețeta de clătite cu spanac
- 300 gr frunze proaspete de spanac
- 3 ouă mari
- 150 ml apă minerală
- 250 ml lapte
- 1/4 linguriță sare
- 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
- 200 gr făină
- 2 linguri ulei de măsline
- puțin unt pentru uns tigaia
Mod de preparare pentru rețeta de clătite cu spanac
Punem un vas cu puțină apă la fiert, în care adăugăm 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Când apa începe să clocotească, adăugăm frunzele de spanac și le lăsăm să se opărească 2-3 minute. Apoi le punem într-o sită la scurs și la răcit.
Bicarbonatul de sodiu va accentua culoarea verde a frunzelor de spanac și o va menține și după tratamentul termic.
După răcire, transformăm frunzele de spanac în piure cu ajutorul unui blender, adăugând și laptele. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm piureul de spanac și uleiul și omogenizăm amestecul. Apoi, adăugăm făina în ploaie, iar la final apa minerală. Aluatul de clătite cu spanac va fi puțin mai dens decât aluatul de clătite clasice. Îl lăsăm 10 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele în tigaia încinsă și unsă ușor cu puțin unt.
Servim delicioasele clătite cu spanac umplute cu diverse creme aperitiv, sau salate de crudități.
O rețetă interesantă și de efect este și Rețeta de Clătite cu sfeclă roșie și cremă de brânză.
Cum preparăm cele mai delicioase gogoși cu brânză în aluat, servite cu sos de ciocolată... Desert de post. Nuci umplute cu cremă de halva...