Antena Căutare

Despre nutriție și alimente benefice în sezonul rece cu Mihaela Bilic, medic nutriționist

Doctor Mihaela Bilic, medic primar diabet și boli de nutriție, ne vorbește la Neatza cu Răzvan și Dani, despre nutriție și alimente benefice în sezonul rece.

Despre nutriție și alimente benefice în sezonul rece
Mihaela Bilic, medic nutriționist explicând efectele benefice ale alimentelor în sezonul rece

Pentru că deja sezonul rece s-a instalat de ceva vreme și, mai mult, a început postul Crăciunului, ar trebui să știm câteva lucruri importante despre nutriție și alimente benefice în sezonul rece.

Invitată în platoul Neatza cu Răzvan și Dani, Mihaela Bilic, un cunoscut medic primar diabet și boli de nutriție, a explicat pe înțelesul tuturor care este rolul alimentației corecte și sănătoase în sezonul rece.

Există anumite alimente care, pe lângă beneficiile strict de nutriție ne aduc și avantaje importante pentru sănătate. Acestea se numesc alimente funcționale.

Citește și: Dieta de toamnă cu legume de sezon și beneficiile ei asupra organismului

Ce înseamnă alimente funcționale?

Aceste alimente, au în conținutul lor, pe lângă proteine, glucide, vitamine, etc. și anumite substanțe benefice pentru sănătatea organismului. O astfel de substanță este melatonina.

Melatonina este de fapt un hormon natural, produs de o glandă numită glanda pineală.

Este numită şi „hormonul somnului” sau „hormonul întunericului” și este eliberată în timpul nopții pentru a ajuta organismul să se odihnească și să se refacă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Persoanele cu anumite afecțiuni, chiar și cele cu covid primesc 1-2 mg dintr-un supliment cu melantonină.

Însă, trebuie știut că această substanță este secretată și de glandele oamenilor, dar si de glandele animalelor.

Anumite produse lactate, cum ar fi iaurtul, conțin această substanță, cu condiția ca văcuțele să fie mulse seara, pe întuneric, sau chiar noaptea, atunci când glandele secretă melatonina.

Această substanță are rol de calmare, de liniștire, iar organismul se poate odihni și reface corespunzător.

Citește și: Sucurile naturale benefice pentru sănătatea organismului

Un alt aliment funcțional este mărul. Există niște mere speciale obținute printr-o polenizare încrucișată dintre merișoarele pline de antioxidanți și merele clasice. Aceste mere sunt pline de pigmenți naturali, sunt roșii la interior și au un rol puternic antioxidant.

Mai sunt și alte alimente precum ciocolata, untul gras, ficatul, murăturile care ne fac să ne simțim bine.

De asemeni, nucile aduc un aport crescut de energie, dar acestea trebuiesc consumate moderat, nu mai mult de 50 gr pe zi.

Legumele verzi sunt bogate în vitamine, fier și magneziu, și de asemeni, ne aduc un aport crescut de energie.

Pentru mai multe sfaturi despre nutriție și alimente benefice în sezonul rece cu Mihaela Bilic, medic nutriționist, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețetă de clătite cu sfeclă roșie și umplutură de guacamole, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x