Din roșii proaspete, românești și pâine învechită, chef Radu Darie a preparat în ediția din 23 mai 2022, de la Super Neatza o rețetă de supă toscană denumită ”Pappa al pomodoro”
Este o rețetă de supă foarte groasă preparată cu roșii proaspete, pâine, ulei de măsline, usturoi, busuioc și diverse alte ingrediente proaspete.
Citește și: Brânză de capră în sos de roșii aromat la cuptor. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022
Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi această delicioasă rețetă de supă groasă din roșii cu pâine uscată, specifică bucătăriei italienești.
Pappa al pomodoro. Rețetă de supă toscană - Ingrediente
- 500 gr roșii proaspete
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 250 gr de pâine învechită
- 500 ml de supă de pui sau de legume
- oregano
Pappa al pomodoro. Rețetă de supă toscană - Mod de preparare
Modul de preparare al acestei rețete din bucătăria italienească este unul simplu, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Se începe cu pregătirea ingredientelor, mai precis a roșiilor.
Se ia o tavă de cuptor și se unge cu puțin ulei de măsline. Roșiile se spală bine și se șterg cu prosoape de hârtie. Apoi se taie în jumătăți și li se îndepărtează cotoarele. Se așază în tavă, se presară cu sare, piper și oregano și se stropesc cu ulei de măsline.
Citește și: Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022
Ceapa și usturoiul se curăță. Jumătate din ceapă se toacă și se adaugă în tavă, printre roșii. Cățeii de usturoi se strivesc ușor și, de asemeni, se adaugă în tavă printre roșii. Se pune tava la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute, atât cât să se pătrundă roșiile cu aromele celorlalte ingrediente adăugate în tavă.
Între timp, într-o cratiță sau un ceaun cu puțin ulei se călește cealaltă jumătate de ceapă tocată mărunt. peste aceasta se adaugă pâinea tăiată în bucăți mici și se amestecă bine pentru a se întrepătrunde cu gustul cepei. Se adaugă supa de pui și se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă ingredientele din cuptor. Roșiile se vor curăța de pielițe după coacere.
Se mai fierbe supa groasă din roșii cu pâine până când pâuinea se hidrtatează foarte bine în îngroașă compoziția. Se mai asezonează cu sare, piper și oregano.
Dacă nu dispunem de supă de pui putem prepara o supă de legume din ce avem prin frigider.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre modul de preparare al rețetei de de supă toscană - Pappa al pomodoro, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 23 mai 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.