Antena Căutare

Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 24 mai 2022

În ediția din 24 mai 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul matinalului, a pregătit o delicioasă rețetă de salată de cartofi noi cu somon posat și fulgi de migdale, dar și alte rețete de preparate interesante.

Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale pe o farfurie albă Galerie
Somonul și cartofii noi se poșază într-o supă cu verdeață și foi de dafin pentru gust și arome deosebite | Rețeta lui chef Radu Darie

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, chef Radu Darie, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 24 mai 2022 a emisiunii o delicioasă rețetă de salată de cartofi noi cu somon posat și fulgi de migdale, dar și alte rețete de preparate interesante.

Din ingrediente simple și accesibile, dar combinate într-o armonie de gusturi și culori, se pot pregăti preparate interesante, perfecte pentru mese delicioase, așa cum ne demonstrează zi de zi bucătarii îndrăgitului matinal. Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată gustoasă și consistentă, cu care să-i cuceriți pe cei dragi.

Citește și: Prăjituri cu migdale din doar două ingrediente

Salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale - Ingrediente

  • 300 gr file de somon
  • 500 gr cartofi noi
  • 2 cepe roșii
  • sare și piper
  • oțet
  • 1 legătură de ridichi roșii
  • pătrunjel verde
  • cimbrișor
  • foi de dafin
  • mărar verde
  • maioneză
  • capere
  • baby spanac
  • roșii
  • stock de pește

Citește și: Beneficiile consumului zilnic de migdale. Cum le poți integra în alimentația ta

Rețetă de salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale - Mod de preparare

Mai întâi se pune ceapa roșie la murat. Se curăță, se toacă în fâșii și se pune la marinat în oțet cu puțină apă și sare. Se lasă acolo până când se vor pregăti și celelalte ingrediente.

Fileul de somon se curăță de oase cu o pensetă de bucătărie, iar cartofii se spală bine fără a-i curăța de coajă. Ridichile se spală, se feliază în rondele și se pun în apă foarte rece pentru a se păstra crocante.

Citește și: Beneficiile uleiului de migdale asupra părului. Sfaturi de utilizare din partea dermatologilor

Se pune stockul de pește la fiert și se adaugă pătrunjelul verde, cimbrișorul și foile de dafin. Se laspă să fiarbă câteva minute, apoi se adaugă bucățile de somon și se infuzează cu aromele din vas.

Chef Radu Darie ne explică și la ce temperatură va trebui să poșăm somonul pentru o reușită sigură. După ce peștele este poșat, se scoate pe platou iar în locul lui se adaugă cartofii noi.

După ce și cartofii sunt fierți se feliază și se asamblează satata.

Citește și: 7 ingrediente pe care nu e recomandat să le pui într-o salată de ouă

Se așază frunzele de spanac la baza platoului. Peste acestea se adaugă bucățile de somon și feliile de cartofi, iar printre ele felii de roșii și rondele de ridichi. Se scurg fâșiile de ceapă roșie din marinadă și se presară deasupra ingredientelor. Pentru un plus de prospețime se adaugă și mărar verde, tocat mărunt, dar și fulgi de migdale pentru un efect crunch. Salata se servește cu maioneză clasică, sau o maioneză din muștar.

Citește și: Pulpe de pui la cuptor și cușcuș cu legume. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza, 16 mai 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de salată de cartofi noi cu somon poșat și fulgi de migdale, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 24 mai 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Pappa al pomodoro. Rețetă de supă toscană preparată de chef Radu Darie la Super Neatza, 23 mai 2022... De ce pleacă femeile din relații, în funcție de structura lor numerologică. Numerologul Corina Stratulat vine cu sfaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x