Antena Căutare

Despre postul Crăciunului 2020 și cum se pregătesc credincioșii pentru Nașterea Domnului

Pentru că a început perioada de post, aflăm de la Pr. Visarion Alexa, intervievat de Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, despre postul Crăciunului 2020 și cum se pregătesc credincioșii pentru Nașterea Domnului.

Despre postul Crăciunului 2020
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani și Părintele Visarion Alexa, explicând ce ar trebui să știm despre postul Crăciunului 2020

A început postul Crăciunului pentru Creștinii ortodocși. Timp de 40 de zile credincioșii renunță la alimentele de origine animală și au mai multă grijă de latura spirituală.

Ce trebuie să știm despre postul Crăciunului 2020 și cum se pregătesc credincioșii pentru Nașterea Domnului.

Pr. Visarion Alexa, de la Biserica Sfântul Ierah Nicolae din București, cartierul Militari, intervievat de îndrăgitul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, Marian Duță, ne oferă câteva amănunte interesante legate de postul Crăciunului.

Postul Crăciunului este considerat un post al bucuriei, bucuria nașterii Domnului, iar primul sfat de pa Pr. Visarion Alexa este să încercăm să lăsăm deoparte tristețea, pentru că vine pe pământ însuși Dumnezeu.

Pe lângă postul propriu-zis, despre care știm deja că în această perioadă se renunță la hrana de origine animală, hrana principală pentru un om care postește ar trebui să fie: iertarea, bunătatea, pacea, lucruri de care ar trebui să ținem cont și dincolo de post.

Postul Crăciunului este mai ușor decât postul Paștelui, având multe dezlegări la pește, vin și ulei.

Citește și: Postul Crăciunului 2020 începe pe 15 noiembrie. Cum se ține corect și ce e bine să faci până la Crăciun

In acest post vom avea dezlegare la pește în fiecare sâmbătă, în fiecare duminică și în zilele cu sărbători bisericești.

Dar, să nu uităm că timp de 40 de zile, atât cât este durata postului, creștinii ortodocși pe lângă renunțarea la preparatele din carne, lactate și ouă, trebuie să se țină departe și de gânduri, pofte și fapte rele!

Prin intermediul acestui post, se spune că Dumnezeu ne dă putința curățării trupești și sufletești.

Părintele Visarion Alexa, ne sfătuiește ca în această perioadă mai specială de post, datorită pandemiei de coronavirus, să încercăm să ne îndreptăm atenția către tot ceea ce ne poate aduce bucurie în suflet.

Prognoză meteo 16 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rolul microplantelor în preparatele culinare și a alimentației echilibrate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții Sambata, 13.04.2024, 13:00
Citește și
Ultimele știri
x