Pe principiul că o masă nu este completă fără o pâine de casă savuroasă, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza, a preparat în ediția din 10 mai 2022 a emisiunii o rețetă de focaccia cu sparanghel și roșii cherry, dar și alte preparate delicioase.
Dintr-un aluat de pâine foarte aerat peste care a adăugat câteva fire de ceapă verde, câteva fire de sparanghel verde și roșii cherry, Nicolai a realizat o pâine ca un tablou frumos pictat. Si frumoasă și delicioasă, așa cum ne dorim cu toții să fie preparatele la masă.
Citește și: Totul despre sparanghel. De ce e bine să-l consumi
Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta și a-i surprinde pe cei dragi cu un tablou comestibil.
Focaccia cu sparanghel și roșii cherry - Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr făină albă pentru pâine
- 350 ml apă caldă
- 25 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie granulată
- 1 linguriță de zahăr
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță de sare.
- Pentru topping:
- 30 ml ulei de măsline
- 200 gr roșii cherry
- 4 fire de ceapă verde
- 4 fire de sparanghel verde
- 1 linguriță oregano uscat
- sare și piper
- 1 foaie de dafin
Rețetă de focaccia cu sparanghel și roșii cherry - Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care se lasă la dospit până când își dublează volumul.
Punem apa la încălzit. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până când se diluează. Adăugăm 2-3 linguri de apă caldă, împreună cu o lingură de făină, și omogenizăm amestecul.
Trecem făina printr-o sită în alt bol. Adăugăm la mijlocul ei maiaua de drojdie și o lăsăm 10 minute să se activeze. Apoi, adăugăm apa caldă și uleiul de măsline și amestecăm bine toate ingredientele. Presărăm și sarea, omogenizăm bine aluatul și îl lăsăm lșa dospit aproximativ o oră, la loc cald. După acest interval de timp, îl întindem într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Îl apăsăm cu degetele realizând diverse uniformități și îl mai lăsăm 30 de minute, acoperit cu un ștergar.
Citește și: Salată de orez cu ton și legume. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 3 mai 2022
Între timp, pregătim ingredientele pentru topping. Curățăm ceapa verde și sparanghelul verde. iar roșiile le clătim cu apă rece. Punem o tigaie cu ulei de măsline la încins și adăugăm ceapa verde, sparanghelul și roșiile cherry. Adăugăm și oregano, sare și piper și foaia de dafin. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm ingredientele 10 minute să se înăbușe și să se întrepătrundă cu aromele adăugate. Apoi le lăsăm la temperat până când montăm focaccia în tavă.
Încălzim cuptorul la 220 de grade Celsius. Așezăm deasupra aluatului ingredientele din tigaie, după propria imaginație. Le mai stropim cu uleiul de măsline din tigaie și coacem minunata focaccia cu sparanghel și roșii cherry pentru 15-20 de minute la 220 grade Celsius.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de focaccia cu sparanghel și roșii cherry , dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 10 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
De ce este cultura cafenelelor vieneze atât de importantă pentru europeni. UNESCO a introdus-o în Patrimoniul Mondial Cu... Ce își doresc femeile, în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie totul...