Pentru că de curând s-a întors din Italia unde a petrecut o minunată vacanță alături de familie, chef Nicolai Tand nu a venit cu mâna goală și a adus câteva rețete culinare inspirate din bucătăria italiană. Printre acestea și rețeta de Salată de orez cu ton și legume, pe care a preparat-o în platoul de la Super Neatza în ediția din 3 mai 2022.
Citește și: Salată de ton cu ouă fierte, perfectă pentru gustări delicioase
Este o salată ușoară, dar consistentă care se poate servi în pauza de masă. Este foarte gustoasă și foarte sățioasă, ingredientele sint tocate mărunt așa încât se pot mânca cu lingura.
Urmăriți mai jos lista completă de ingredente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată gustoasă și foarte consistentă.
Citește și: Orezul alb este dăunător pentru sănătatea inimii. Ce spune cel mai recent studiu
Salată de orez cu ton și legume - Ingrediente
- orez
- apă
- sare
- salată verde
- file de ton în ulei de măsline
- păstăi de fasole verde
- broccoli
- zucchine
- castravete
- ceapă roșie
- roșii
- andive
- apă și zahăr
- măsline
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare și piper
- parmezan răzuit
Rețetă de salată de orez cu ton și legume - Mod de preparare
Chiar dacă lista de ingrediente este ceva mai mare decât la o rețetă de salată clasică, modul de preparare este simplu și destul de rapid.
Se fierbe orezul în apă cu sare, respectând modul clasic de fierbere. Apoi se lasă la răcit, acoperit, pentru a se hidrata complet.
Citește și: Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022
Păstăile de fasole verde se fierb în apă cu sare pentru maxim 10 minute, atât cât să rămână crocante. Buchețelele de broccoli se fierb tot în apă cu sare ca și păstăile de fasole. Se scot în apă rece pentru a opri procesul termic, apoi se scurg și se toacă mărunt.
Zucchinele se toacă în cuburi mici, se presară cu puțină sare și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline. Apoi se scot cuburile de dovlecel într-o sită și se lasă la scurs.
Fileul de ton se pune la scurs. Castravetele se curăță și se toacă în cuburi, la fel și ceapa roșie, se curăță și se toacă mărunt. Se toacă mărunt și roșiile și măslinele. Andivele se desfac în foi și se stropesc cu puțină apă în care a fost dizolvat puțin zahăr.
Citește și: Salată de ouă fierte cu pește și orez. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 26 aprilie 2022
Când toate aceste ingrediente sunt pregătite se amestecă într-un bol încăpător. Se prepară un dressing simplu din ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper și se adaugă peste ingrediente. Se amestecă bine toate ingredientele, iar în timpul servirii se adaugă parmezan răzuit.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de salată de orez cu ton și legume, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 03 mai 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Omletă muffins și salată cu pere caramelizate și brânză de capră. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 02 mai 2022... Ediţiile speciale Super Neatza cu Răzvan şi Dani de 1 şi 2 mai au fost lider de audienţă...