- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza ne uimește de fiecare dată cu rețetele preparate în cadrul matinalului în care adaugă tot ce găsește prin frigider, evitând astfel și risipa alimentară. În ediția din 12 aprilie 2022, a matinalului acesta a pregătit o rețetă delicioasă de supă cu multe legume și c arne de pui, o rețetă de tartă sărată cu carne și brânzeturi, o rețetă de desert pe bază de pere, dar și o interesantă rețetă de pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi.
Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta de pui umplut, poate chiar pentru una dintre mesele Sărbătorilor Pascale.
Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi - Ingrediente
- 1 pui mare, întreg
- sare si piper
- ulei de floarea soarelui
- 2 buc. ceapă
- 3 morcovi
- 2 buc. ardei roșu
- 3 căpățâni de usturoi
- 2 batoane de scorțișoară
- câteva felii subțiri de salam picant
- cimbu și rozmarin
Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi - Mod de preparare
Începem cu pregătirea puiului, dar și a ingredientelor cu care îl umplem. Presărăm sare și piper pe pielea puiului și îl masăm ușor cu mâinile unse cu ulei. Îl lăsăm la odihnit până când pregătim ingredientele. Apoi, cu vârfurile degetelor încercăm să îndepărtăm ușor pielea de pe pieptul puiului și introducem sub ea felii subțiri de salam picant.
Curățăm ceapa și o tăiem în sferturi. Curățăm morcovii și îi tăiem în 4-5 bucăți. Curățăm usturoiul și strivim ușor cățeii, pentru a-și degaja mai bine aroma.
Citește și: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 martie 2022
Curățăm ardeii și în tăiem în fâșii.
Punem într-o tavă de cuptor o parte din aceste ingrediente, cam 1/3, iar restul le introducem în interiorul puiului. Mai introducem si câte puțin cimbru și rozmarin și coasem puiul cu ață de bucătărie pentru a nu ieși ingredientele din el.
Așezăm puiul în tavă peste ingredientele amintite. Adăugăm puțină apă și ulei în tavă, dar și batoanele de scorțișoară, crenguțe de cimbru și de rozmarin.
Punem tava la cuptor la 175 de grade celsius și lăsăm puiul să se prepare aproximativ o oră și 30 de minute, în funcție de cât de fraged este puiul. Pe parcurs, avem grijă să îl mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.
Carnea de pui va fi foarte fragedă și suculentă, iar din ingredientele din tavă și din interiorul puiului putem prepara un sos delicios cu care să servim puiul. Pur și simplu blendăm tpate legumele, asezonăm gustul cu sare și condimente și gata-i sosul.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 13 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Rețeta Soleanca preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 11 aprilie 2022... Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022...