Antena Căutare

Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 12 aprilie 2022

În ediția din 12 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare, printre care și o delicioasă rețetă de pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi.

Pui umplut în tava de cuptor cu multe legume și condimente Galerie
Puiul se umple cu legume și mult usturoi, pentru un gust delicios și aromat | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar al matinalului Super Neatza ne uimește de fiecare dată cu rețetele preparate în cadrul matinalului în care adaugă tot ce găsește prin frigider, evitând astfel și risipa alimentară. În ediția din 12 aprilie 2022, a matinalului acesta a pregătit o rețetă delicioasă de supă cu multe legume și c arne de pui, o rețetă de tartă sărată cu carne și brânzeturi, o rețetă de desert pe bază de pere, dar și o interesantă rețetă de pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi.

Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta de pui umplut, poate chiar pentru una dintre mesele Sărbătorilor Pascale.

Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi - Ingrediente

  • 1 pui mare, întreg
  • sare si piper
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 buc. ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 buc. ardei roșu
  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 batoane de scorțișoară
  • câteva felii subțiri de salam picant
  • cimbu și rozmarin

Pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi - Mod de preparare

Începem cu pregătirea puiului, dar și a ingredientelor cu care îl umplem. Presărăm sare și piper pe pielea puiului și îl masăm ușor cu mâinile unse cu ulei. Îl lăsăm la odihnit până când pregătim ingredientele. Apoi, cu vârfurile degetelor încercăm să îndepărtăm ușor pielea de pe pieptul puiului și introducem sub ea felii subțiri de salam picant.

Curățăm ceapa și o tăiem în sferturi. Curățăm morcovii și îi tăiem în 4-5 bucăți. Curățăm usturoiul și strivim ușor cățeii, pentru a-și degaja mai bine aroma.

Citește și: Tajine de pui și paella cu pui și chorizo. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 martie 2022

Curățăm ardeii și în tăiem în fâșii.

Punem într-o tavă de cuptor o parte din aceste ingrediente, cam 1/3, iar restul le introducem în interiorul puiului. Mai introducem si câte puțin cimbru și rozmarin și coasem puiul cu ață de bucătărie pentru a nu ieși ingredientele din el.

Așezăm puiul în tavă peste ingredientele amintite. Adăugăm puțină apă și ulei în tavă, dar și batoanele de scorțișoară, crenguțe de cimbru și de rozmarin.

Punem tava la cuptor la 175 de grade celsius și lăsăm puiul să se prepare aproximativ o oră și 30 de minute, în funcție de cât de fraged este puiul. Pe parcurs, avem grijă să îl mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Carnea de pui va fi foarte fragedă și suculentă, iar din ingredientele din tavă și din interiorul puiului putem prepara un sos delicios cu care să servim puiul. Pur și simplu blendăm tpate legumele, asezonăm gustul cu sare și condimente și gata-i sosul.

Citește și: Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto. Rețeta lui Chef Radu Darie la Super Neatza 10 martie 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de pui la cuptor umplut cu legume și mult usturoi, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 13 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Rețeta Soleanca preparată de Adriana Rusu la Super Neatza, 11 aprilie 2022... Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x