Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a realizat un adevărat spectacol de gust și culoare într-o interesantă rețetă de friptură de vită în sos de roșii cu măsline și legume coapte.
Din legume proaspete ce se găsesc pe piață și o bucată de vrăbioară de vită, Vlăduț a reușit să gătească un preparat savuros a cărui rețetă cu listă de ingrediente și pași necesari o puteți urmări mai jos.
Rețetă de friptură de vită în sos de roșii cu măsline și legume coapte - Ingrediente
- 1 kg vrăbioară de vită
- 2 buc. ceapă roșie
- 4-5 buc. ardei gras
- 2 buc. porumb dulce
- 1 kg roșii
- 1-2 căței de usturoi
- 2 vinete
- 2 buc. sfeclă roșie
- 150 gr măsline deshidratate
- zeamă de lămâie
- 1 linguriță de zahăr
- ulei
- sare și piper
- 3 linguri Maggi bază pentru mâncăruri cu carne de vită
Friptură de vită în sos de roșii cu măsline și legume coapte - Mod de preparare
Pentru reușita unei fripturi delicioase din carne de vită, Vlăduț vă sfătuiește să alegeți o bucată de vrăbioară ce este ușor înconjurată de o peliculă de grăsime de aproximativ 5 mm grosime. Astfel, în timpul procesului termic aceasta se topește și frăgezește ușor carnea, iar friptura va ieși mai suculentă și mai delicioasă.
Carnea de vită se condimentează cu sare și piper și se rumenește la tigaia încinsă cu puțin ulei, la foc iute, apoi se prepară înăbușit, sub capac până se pătrunde ușor, dar rămâne roze la interior.
Citește și: Rețetă de sarmale din carne de vită în foi de viță, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani
În sosul lăsat de carne se va căli o ceapă tocată mărunt, apoi se adaugă roșiile curățate și tocate. Se adaugă în sos și 3 linguri din baza de mâncăruri cu vită de la Maggi, diluate într-un litru de apă și fiartă o supă, în prealabil. Sosul de roșii se lasă să fiarbă până scade consistent și se adaugă în el 1-2 căței de usturoi, răzuiți, dar și măslinele deshidratate. Se potrivește gustul cu puțin zahăr, pentru a regla aciditatea roșiilor, dar și cu puțină zeamă de lămâie pentru un gust fresh și acrișor.
Legumele, după ce se spală bine și se scurg, se așază în tava de cuptor. Se crestează, sau chiar se taie în bucăți mai mici, după caz și se coc la cuptor, la temperatura de 200 de grade Celsius, până se pătrund și își degajă aromele. Se presară doar cu sare pentru a fi ușor suculente.
Friptura din vrăbioară de vită se servește feliată subțire, alături de sosul de roșii cu măsline și legumele coapte la cuptor.
Iar dacă după așa masă copioasă poftești și la o porție de desert, îți recomandăm o rețetă de chec cu lămâie și iaurt, foarte delicios și aromat.
Citește și: Sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de friptură de vită în sos de roșii cu măsline și legume coapte, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.
Cum construim relația mamă - copil, în funcție de vibrația interioară. Corina Stratulat explică... Rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere, preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani...