Antena Căutare

Sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită

Marian Duță, cunoscutul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne surprinde cu câteva sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită, savurată în regim de fast-food.

friptură de vită
Sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită

Chiar dacă luna decembrie este luna preparatelor tradiționale din carne de porc și carnea de vită își găseste cu succes loc în meniurile românilor, iar Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Chef Cheifun Mustafa, manager de restaurant, ne oferă cele mai interesante sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită.

Pe lângă shaorma, kebab, frigărui și cartofi prăjiți, se poate servi rapid chiar și un steak de vită.

Unul dintre secretele celei mai reușite fripturi de vită constă în maturarea cărnii de vită.

Ce înseamnă maturarea cărnii de vită?

Maturarea cărnii constă în depozitarea carcaselor în medii refrigerate și aerisite, cu umiditate controlată. Scopul maturării cărnii de vită este pentru a-i confero un plus de frăgezime și un plus de gust.

Citește și: Reţeta lui Vlăduţ: Friptură de vită cu sos de leuștean

Carnea de vită și nu numai, trece prin diferite schimbări care afectează frăgezimea în procesul de gătire. În primele zile de la sacrificare, carnea începe să se strângă, să se întărească, după care, trece prin anumite schimbări chimice, care au ca rezultat îmbunătăţirea frăgezimii, a gustului și a aromei.

Iar aceste schimbări se produc doar datorită păstrării la frigidere cu temperatură constantă de 2-4 grade.

Și umiditatea va fi controlată și păstrată în valori de 85-90%, iar circulaţia aerului trebuie menţinută la viteza de 5-7 metri liniari pe minut la suprafaţa produsului.

Perioada de maturare în acest mediu controlat poate fi de la 10 la 21 de zile.

Cum se poate obține cea mai reușită friptură de vită, într-un timp scurt?

Chef Cheifun Mustafa, ne asigură că pentru o carne de vită corect maturată, timpul de gătire nu trebuie să depășească 7 minute. Însă, pe lângă procesul de maturare amintit, carnea de vită trebuie condimentată corect, pentru a obține un gust optim. Fie se ține carnea într-un baiț din diverse sosuri, condimente și băuturi, fie se condimentează doar cu sare și piper, iar gustul i-l va definitiva sosul cu care va fi servită, sau combinația de ingrediente în care va fi adăugată.

Citește și: Rețetă de friptură de mânzat în sos de ceapă cu cartofi la cuptor

Pentru a afla și alte sfaturi pentru cea mai reușită friptură de vită, dar și pentru a afla de unde puteți comanda diverse preparate cu carne de vită în regim de fast-food, accesați materialul video de mai sus!

Rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... REGULAMENTUL CONCURSULUI “Castiga un inel cu diamant Teilor la Neatza”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x