Antena Căutare

Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că este vineri, început de weekend, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un desert delicios și spectaculos, adică o rețetă de fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, pe care a denumit-o ”Îngerași dulci".

Fursecuri cu fistic și nuci caju, glazurate cu ciocolată albă și nucă de cocos Galerie
Fursecuri cu fistic și nuci caju, glazurate cu ciocolată albă și nucă de cocos, înconjurate de flori albe | Rețeta lui Vlăduț

Cum vinerea este zi de desert la Neatza cu Răzvan și Dani, iar Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului, ne propune să testăm și noi în weekend o interesantă rețetă de Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos.

Florile albe de primăvară l-au inspirat pe Vlăduț să pregătească fursecuri delicioase și foarte fragede, pe care le-a glazurat cu ciocolată albă și fulgi de cocos, în ton cu aspectul florilor.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și voi interesanta rețetă a lui Vlăduț.

Rețetă de fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos - Ingrediente

Pentru aluat de fursecuri:

  • 3 gălbenușuri de ouă
  • 500 gr făină
  • 400 gr unt cu 82 % grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 150 gr fistic
  • 70 gr alune caju, ușor sărate

Pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • 250 gr cocos

Fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos - Mod de preparare

Modul de preparare al delicioaselor fursecuri este simplu și destul de rapid. mai mult durează timpul de odihnire la rece al aluatului.

Cum se pregătește aluatul de fursecuri

Se amestecă bine gălbenușurile cu zahărul și untul moale până se obține o compoziție omogenă.

Citește și: Rețetă de fursecuri umplute cu dulceață, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Se cerne făina într-un vas încăpător. Se macină fisticul și nucile caju, nu foarte fin și se amestecă cu făina. Apoi se face o adâncitură la mijloc unde se pune amestecul de gălbenușuri cu zahăr și unt. Se încorporează făina în acest amestec și se frământă un aluat ușor nisipos. Aluatul se împachetează în folie de prospețime și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Dacă dorești să-i răsfeți pe cei dragi cu o pizza delicioasă, îți oferim o rețetă de aluat pentru pizza, inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.

După acest interval se tapetează tava cuptorului cu hârtie de copt și se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se rupe din aluat cât o nucă, se modelează în formă sferică, apoi se aplatizează ușor. Fursecurile vor arăta ca niște mici butoiașe. Se așază în tavă la mici distanțe și se dau pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Apoi se scot și se lasă să se răcească.

Între timp se pregătește glazura de ciocolată albă

Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pun bucățile într-un vas, pe baie de aburi. Se lasă să se topească ciocolata lent și se amestecă pentru omogenizare.

Citește și: Rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Fursecurile răcite se trec cu baza prin ciocolata albă, topită, apoi se trec imediat prin fulgii de cocos. Se ațșază pe platouri, sau pe un grătar, cu glazura deasupra.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară interesanta rețetă de fursecuri cu fistic și glazură de ciocolată albă cu cocos, dar și pentru a beneficia de sfaturi utile de la Vlăduț, nu ezitați să accesați și materialul video de mai sus.

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim rețeta celui mai bun tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom. Are blat de pandișpan cu cacao și o generoasă cremă ganache de ciocolată. Este decorat cu o glazură de ciocolată amăruie și bucăți de ciocolată sau fructe. Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru cei dragi.

Rețetă de rață pe varză, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețetă de papricaș de pui cu găluște, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x