Pentru că este vineri și weekendul bate la ușă, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani a pregătit o rețetă de desert cu iz de copilărie. Este vorba de o rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată.
Și pentru că Vlăduț ne-a explicat cu lux de amănunte pașii necesari pentru reușita sigură a desertului, nu ne rămâne decât să-l testăm și noi în weekend.
Având în vedere că urmează și Dragobetele. sărbătoarea românească a iubirii, îi putem răsfăța pe cei dragi cu aceste delicioase fursecuri.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru reușita sigură fursecurilor cu gust de copilărie.
Ingrediente pentru ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Ingrediente pentru aluat:
- 700 gr făină tip 550, sau tip 000
- 1 praf de sare
- 500 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr zahăr pudră
- 200 gr făină de migdale, sau nuci
- 2 ouă
Pentru cremă:
- 10 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 200 gr zahăr
- 100 gr făină
- vanilie
- 250 gr unt cu 82% grăsime
Pentru glazură de ciocolată:
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 100 gr ciocolată amăruie
- 200 ml smântână dulce
- 2 lingurițe esență de rom
- 50 gr unt
Rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată - Mod de preparare
Modul de preparare al islerelor nu este complicat, dar necesită puțin timp până decupăm aluatul, apoi până asamblăm minunatele fursecuri. Însă merită din plin tot efortul și timpul acordat, pentru că gustullor este divin.
Preparare fursecuri.
Pentru a pregăti aluatul de fursecuri, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea zahărul și făina de mignale. Apoi adăugăm cele două ouă și untul rece tăiat în cuburi și frământăm rapid aluatul. Consistența aluatului va fi ușor sfărâmicioasă, dar odihnit la frigider 30 de minute, aluatul se va modela frumos.
Citește și: Rețetă de fursecuri cu aromă de lavandă și glazură de afine
După ce se odihnește aluatul la rece se întinde într-o foaie de 5-6 mm grosime și se decupează fursecurile. Fie le decupăm cu un dispozitiv special, fie cu un pahar micuț. Fursecurile se așază în tavă, pe hârtie de copt ușor distanțate. Se coc la 200 de grade pentru 10-12 minute.
Preparare cremă de vanilie.
Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Se adaugă făina și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. Restul de lapte se adaugă fierbinte și se amestecă intens pentru a nu se forma cocoloașe. Crema se fierbe până capătă consistența unei budinci, iar la final de fierbere se adaugă și vanilia( păsatie sau esență). Se lasă crema la răcit și se încorporează în ea untul moale.
Cu această cremă de vanilie se unesc fursecurile două câte două.
Preparare glazură de ciocolată.
Se pune smântâna lichidă într-un vas, pe foc și se lasă până atinge punctul de fierbere. Se stinge focul, se adaugă ciocolatele rupte în bucăți și se amestecă bine până acestea se topesc. la final, se adaugă și untul care va conferi glazurii un plus de luciu.
Citește și: Rețetă de Fursecuri mărțișor. Fursecuri duo glazurate în culorile specifice mărțișorului
Ișlerele deja asamblatre se vor glazura pe o parte cu glazura de ciocolată. Se așază pe un grătar de răcire până se întărește ciocolata.
Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a nu pierde detalii importante despre cum pregătește Vlăduț această rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată.