Antena Căutare

Rețetă de fursecuri umplute cu dulceață, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat de 1 Martie o rețetă de fursecuri umplute cu dulceață de căpșuni, pe care a denumit-o ”Vestitorii primăverii”.

Fursecuri preparate de Vlăduț pentru ziua de 1 Martie Galerie
Fursecuri umplute cu dulceață de căpșuni și decorate cu zmeură

Cum nu putea lăsa ziua de 1 Martie să treacă fără să pregătească mărțișoare dulci în platoul de la Neatza, Vlăduț i-a delectat pe matinali cu fursecuri umplute cu dulceață de căpșuni pe care le-a decorat cu zmeură proaspătă.

Sunt fursecuri foarte fragede de la făina de migdale adăugată în aluat, iar unplute cu dulceață de căpșuni sunt de-a dreptul delicioase.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al delicioaselor fursecuri de primăvară, poate vă încumetați și voi să le pregătiți celor dragi în dar de mărțișor.

Citește și: Dulceață de afine. Rețetă simplă și ușoară

Ingrediente pentru fursecuri umplute cu dulceață de căpșuni:

Lista de ingrediente este destul de scurtă și la îndemâna tuturor. Sunt ingrediente pe care le avem cu toții prin cămară, respectiv frigider, sau le putem găsi la orice magazin alimentar.

Pentru aluat de fursecuri:

  • 350 gr făină tip 550
  • 1 ou mediu
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr alune caju măcinate fin
  • 100 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Citește și: Dulceață de trandafiri, desert parfumat și aromat

Pentru umplut:

  • dulceață de căpșuni

Pentru decor:

  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • zmeură proaspătă

Rețetă de fursecuri umplute cu dulceață - Mod de preparare

Doar respectând câțiva pași importanți și necesari, reușita fursecurilor va fi sigură.

Cum se pregătește aluatul de fursecuri

Se în cepe prin a cerne făina într-un vas încăpător. Se amestecă cu zahărul pudră și sarea. La mijlocul amestecului se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și un ou. Se începe frământarea aluatului cu ajutorul vârfurilor degetelor. Se încorporează spre final și făina de migdale. Aluatul obținut va fi unul sfărâmicios, dar nu trebuie să ne speriem pentru că respectând sfaturile lui Vlăduț, îl vom putea modela frumos.

Citește și: Rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se strânge aluatul într-o bilă care se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval, se desface aluatul din folie. Se pune pe masa unsă ușor cu ulei sau unt topit și se modelează într-un rulou de 3-4 cm diametrul. Se împachetează ruloul de aluat în folie de prospețime și se dă la congelator pentru alte 30 de minute.

Între timp, se încălzește cuptorul la 180 de grade.

Se scoate aluatul de la congelator și se feliază subțire, în rondele de 5 mm grosime. Rondelele se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade pentru 12 minute, sau până se rumenesc ușor pe margini.

Citește și: Desert de primăvară simplu și delicios. Rețetă de fursecuri decorate cu flori de primăvară

Se lasă fursecurile să se răcească și se lipesc două câte două cu dulceață de căpșuni. Sau se poate folosi orice dulceață preferată, o cremă de ciocolată, de lămâie, sau de vanilie.

Se pudrează fursecurile umplute cu dulceață cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Se așază pe platou și se decorează cu zmeură proaspătă, imitând astfel culorile mărțișoarelor.

Pentru a nu pierde detalii importante despre cum se prepară această rețetă de fursecuri umplute cu dulceață, dar și pentru a reține sfaturile lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.

Pentru că se anunță zile călduroase și cum piața abundă de căpșuni parfumate, vă oferim cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni, preparată în casă. Cu doar câteva ingrediente și într-un timp, relativ scurt, puteți pregăti desertul cel mai îndrăgit, atât de cei mari, cât și de cei mici.

Rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani... Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x