Nu mai este o surpriză că Văduț, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani pregătește vinerea diverse rețete de desert, atât pentru deliciul matinalilor, cât și pentru inspirația celor care urmăresc îndrăgita emisiune. Însă în această zi de vineri, a surprins cu două rețete de desert: ”Lapte de pasăre” și ”Fursecuri sub formă de bulgărași albi”.
Vedeți aici rețeta Lapte de pasăre!
Rețeta de fursecuri este una deosebită, fără făină albă, dar cu făină de migdale, iar fursecurile sunt extrem de fragede și delicioase.
Ingrediente pentru Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi:
- 350 gr făină
- 250 gr unt
- 250 gr nuci măcinate fin
- 50 gr zahăr pudră
- coaja de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 1 ou + 1 gălbenuș
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare pentru Rețetă de fursecuri sub formă de bulgărași albi
Modul de preparare al acestor fursecuri pentru sărbători este foarte simplu, ca de altfel la toate rețetele de fursecuri. Se amestecă într-un bol: făina de migdale cu zahărul pudră și un praf de sare apoi se adaugă untul tăiat în cuburi, oul întreg și gălbenușul, precum și căaja de lămâie răzuită fin.
Se amestecă toate ingredientele până rezultă un aluat compact, care se acoperă cu folie și se dă la rece pentru 30 de minute.
Citește și: Rețeta de fursecuri cu aromă de lavandă și glazură de afine
Se scoate aluatul, se modelează în biluțe neuniforme care se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava cu fursecurile bulgărași la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.
Când se scot, se tăvălesc prin zahăr pudră cu aromă de vanilie și se așază frumos pe platou.
Sunt chiar perfecte pentru sărbătorile de iarnă, aceste fursecuri în formă de bulgărași albi, merită preparate!
Spor și poftă bună!
Rețeta Lapte de pasăre, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... Horoscopul zilei 7 decembrie 2020. Racii se simt compleșiți astăzi...