Antena Căutare

Idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru sărbătorile de iarnă

În aceste zile are loc la Muzeul Țăranului Român din Capitală evenimentul ”100 de Tradiții Românești”, unde veți găsi multe idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru sărbătorile de iarnă.

ștergare tradiționale agățate Galerie
Idei de cadouri cu motive tradiționale | Shutterstock

Pentru că a devenit o tradiție ca la sărbătorile de iarnă să punem sub bradul împodobit cadouri pentru cei dragi și de cele mai multe ori suntem în pană de idei ce să luăm să îi impresionăm, găsim în această perioadă la Muzeul Țăranului Român din Capitală, unde are loc evenimentul ”100 de Tradiții Românești”, idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru sărbătorile de iarnă.

Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne poartă vizual, în reportajul său direct prin interiorul Muzeul Țăranului Român din Capitală, pentru a ne inspira în a alege cadouri potrivite pentru persoanele dragi.

Care sunt aceste idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale?

Cele mai la îndemână cadouri sunt, de departe cele din ceramică: farfurii, căni, platouri, toate cu diverse motive tradiționale, multicolore, demne de orice vitrină din bucătăria casei. Motivele tradiționale sunt inspirate de la cusăturile vechi, românești ce se purtau pe costumele populare, dar și pe cusăturile de pe pânze vechi și cele țesute pe macate. Sunt deosebite și reprezintă cu adevărat tradiția românească.

Citește și: Români cu care ne mândrim în Cartea Recordurilor. Meșterul Ion Rodoș a realizat cea mai mare lingură de lemn din lume

Aceleași motive tradiționale le mai găsim și pe diverse obiecte din pliele, cum ar fi gențile, curelele sau mănușile.

Alte idei de cadouri constau în icoanele și obiectele bisericești, de asemeni fabricate manual de meșteri populari, având o cromatică și o simbolistică specială, în ton cu Sărbătoarea Nașterii Domnului și nu numai.

Nici țesăturile artizanale nu sunt mai prejos, de asemeni cu motive tradiționale: ștergare, preșuri, macate, etc.

Iile și costumele populare sunt în mare trend în ultima perioadă și cel mai frumos și emoționant este să vedem din ce în ce mai muți tineri îmbrăcați în ele.

Citește și: Ce fel de cadouri să faci de Crăciun, fără să dai prea mulți bani. Iată pe ce poți cheltui mai puțin

Foarte la modă pentru a fi oferite cadou sunt obiectele cu lavandă, vaze cu lavandă, tablouri cu lavandă, chiar și picturi cu lavandă. Lavanda, pe lângă mirosul plăcut ce inundă locuița, mai este și aspectuoasă și își păstrează parfumul timp îndelungat. În plus, găsim și parfumuri cu miros de lavandă, și lumânări aromate, sau uleiuri pentru aromaterapie.

Motive tradiționale, idei perfecte pentru sărbătorile de iarnă.

Tricotajele manuale, tot cu motive tradiționale: pulovere, ilice, căciuli, ciorapi și mănuși sunt de asemeni idei de cadouri utile și foarte îndrăgite. Chiar și opincile din piele naturală, sau piele ecologică, cu diverse împletituri inspirate din încălțările țăranului român de odinioară, sunt obiecte interesante cu care îi putem surprinde plăcut pe cei dragi.

Măștile tradiționale care se poartă în timpul sărbătorilor, după diverse obiceiuri zonale, sunt și ele prezente la acest târg de obiecte tradiționale.

Pentru a fi la curent cu mai multe idei de cadouri artizanale cu motive tradiționale, perfecte pentru a-i surprinde pe cei dragi cu ele la sărbătorile de iarnă, sau la zile onomastice și zile de naștere, accesați materialul video de mai sus.

Cum se confiază corect coaja de portocală. Sfaturi utile de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani... Prognoza meteo 13 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x