Antena Căutare

Idei de mic dejun copios ca la curțile regale, de la Chef Munti

Chef Munti, câștigător al sezonului 6 al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”, a prezentat la Neatza cu Răzvan și Dani câteva idei de mic dejun copios ca la curțile regale.

Rețete de mic dejun sățios Galerie
Idei de mic dejun copios ca la curțile regale prezentat de Chef Munti la Neatza cu Răzvan și Dani

O masă bogată, la primele ore ale dimineții, acum, în sezonul rece, ne poate da forța necesară unei zile pline de activități, iar câteva idei de mic dejun copios ca la curțile regale, ne pot fi de mare folos.

În direct dintr-un restaurant din București, Adina Lăcătușu, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Chef Munti, adică Mihai Munteanu, câștigător al sezonului 6 ”Chefi la cuțite” ne îmbie cu câteva preparate diverse și bogate în ingrediente, perfecte pentru gustările de la primele ore ale unei zile ce se anunță a fi plină de activități istovitoare.

De ce avem nevoie de mic dejun copios ca la curțile regale în sezonul rece?

Se știe că în sezonul rece organismul are nevoie de mult mai mult decât acele mese de vară bazate pe legume și salate. Organismul are nevoie în acest sezon de un aport caloric mai crescut, adică și de carbohidrați, dar și de preparate pe bază de carne și grăsimi, pentru a produce energia necesară pentru a ne încălzi, în comparație cu sezonul cald când majoritatea alimentelor sunt consumate pentru a ne hidrata.

Iar cum specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să începem ziua cu o gustare consistentă încă de la primele ore, putem include la mic dejun toate aceste alimente bogate în nutrienți.

Ce idei de mic dejun bogat ne oferă Chef Munti?

Cele mai la îndemână alimente, dar și gustoase și sănătoase pentru mic dejun sunt ouăle. Putem prepara din acestea o diversitate de rețete începând cu omletele, ouăle fierte, ouăle ochiuri, care asortate cu alte ingrediente pot constitui baza unei mese bogate și consistente.

Una dintre rețetele care include ouăle ochiuri, este celebra rețetă Shakshuka, o cunoscută rețetă de mic dejun din bucătăria israeliană. Aceasta se prepară, în principiu, cu multă ceapă în sos de roșii, cu busuioc și alte condimente, iar spre final se sparg și câteva ouă care se lasă doar atât cât să se închege albușul, iar gălbenușul să rămână cursiv.

Citește și: Shakshuka. Rețetă de ouă poșate în sos de roșii

O altă idee de mic dejun copios pe bază de ouă constă în rețeta celebrelor ouă scoțiene. Ouăle fierte și curățate se îmbracă într-o compoziție de chiftele din carne tocată, se trec prin pesmet și se prăjesc în baie de ulei încins.

Nici celebra rețetă de ouă Benedict nu lipsește de pe masa lui Chef Munti cu idei de mic dejun sățios. Iar dacă mai adăugăm și diverse sosuri cum ar fi un sos de iaurt cu mărar, deliciul este maxim.

Citește și: Ultimul concurent din competiția Neața la cuțite, Răzvan Simion a surprins cu Rețeta de mic dejun - Ouă Benedict

Pentru atunci când nu avem timp să luăm micul dejun, Chef munti ne oferă și o idee de sandviș bun de luat la pachet. Este o rețetă de sandviș bazată pe omletă cu bacon și ceva brânzeturi.

Bineînțeles că pe lângă preparatele din ouă menționate mai sus, se mai pot adăuga și legume pentru un plus de vitamine, dar și de prospețime.

Iar ca desert, Chef Munti de recomandă celebrele clătite americane, sau pancakes. La acest capitol probabil fiecare are o rețetă favorită, cu fructe, cu ciocolată, sau cu diverse sosuri de vanilie, de lămâie, etc.

Pentru a nu pierde detalii de la Chef Munti în ceea ce privește diversitatea de Idei de mic dejun copios ca la curțile regale, accesați și materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 14 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Idei de cadou de Crăciun cu bunătăți de la băcănie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x