Antena Căutare

Legume în aluat tempura, rețetă preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 noiembrie 2021

În ediția din 16 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă de legume în aluat tempura pe care a denumit-o ”Tempura de legume”. Voi face un aluat de clătite în care voi pune bere, ca să fie mai fraged”, a declarat bucătarul emisiunii.

Legumele se fierb în apă cu sare, apoi se prepară în aluat tempura Galerie
Legume în aluat tempura, pe o farfurie, gata de servit | Super Neatza

Una dintre rețetele zilei preparată în ediția din 16 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, de chef Nicolai Tand, iscusitul bucătar al emisiunii, a fost o rețetă de legume în aluat tempura. Este o rețetă de post, aluatul de tempura fiind preparat cu bere. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de gustare absolut delicioasă și hrănitoare.

Legume în aluat tempura - Ingrediente

  • cartofi dulci
  • morcovi
  • ciuperci pleurotus
  • 2 legături de pătrunjel
  • Pentru aluatul de tempura:
  • făină
  • bicarbonat de sodiu
  • bere
  • sos de soia
  • ulei pentru prăjit

Citește și: Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți

Rețetă de legume în aluat tempura - Mod de preparare

Cartofii se fierb, se curăță și se feliază pe lungime. Morcovii se curăță, se spală bine și se lasă întregi. De preferat morcovii mai tineri cu frunze pentru un aspect mai plăcut. Ciupercile se desfac, se curăță și se lasă întregi. Atât morcovii cât și ciupercile se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs.

C itește și: Rețetele zilei preparate de Cătălin Rizea la Super Neatza, 3 noiembrie 2021 - Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin

Pentru aluatul de tempura se amestecă făina cu bicarbonatul și un praf de sare, apoi se adaugă berea și puțin sos de soia. Se omogenizează bine compoziția și se lasă câteva minute la odihnit.

Legumele se trec prin această compoziție și se prăjesc în ulei încins.

Legăturile de pătrunjel, după ce sunt bine spălate și scurse, se trec întregi prin această compoziție și se prăjesc în ulei.

Citește și: Meniul zilei la Super Neatza, 26 octombrie 2021, gătit de chef Nicolai Tand: Tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă

O rețetă foarte interesantă pentru o gustare dintr-o zi de post și nu numai.

Pentru mai multe detalii despre rețeta de legume în aluat tempura, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 noiembrie 2021: Dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere co... Fashion House Pallady, locul unde îți reînnoiești garderoba. Sunt reduceri de până la 70% la brandurile premium (P)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x