Una dintre rețetele zilei preparată în ediția din 16 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, de chef Nicolai Tand, iscusitul bucătar al emisiunii, a fost o rețetă de legume în aluat tempura. Este o rețetă de post, aluatul de tempura fiind preparat cu bere. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de gustare absolut delicioasă și hrănitoare.
Legume în aluat tempura - Ingrediente
- cartofi dulci
- morcovi
- ciuperci pleurotus
- 2 legături de pătrunjel
- Pentru aluatul de tempura:
- făină
- bicarbonat de sodiu
- bere
- sos de soia
- ulei pentru prăjit
Citește și: Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți
Rețetă de legume în aluat tempura - Mod de preparare
Cartofii se fierb, se curăță și se feliază pe lungime. Morcovii se curăță, se spală bine și se lasă întregi. De preferat morcovii mai tineri cu frunze pentru un aspect mai plăcut. Ciupercile se desfac, se curăță și se lasă întregi. Atât morcovii cât și ciupercile se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs.
Pentru aluatul de tempura se amestecă făina cu bicarbonatul și un praf de sare, apoi se adaugă berea și puțin sos de soia. Se omogenizează bine compoziția și se lasă câteva minute la odihnit.
Legumele se trec prin această compoziție și se prăjesc în ulei încins.
Legăturile de pătrunjel, după ce sunt bine spălate și scurse, se trec întregi prin această compoziție și se prăjesc în ulei.
O rețetă foarte interesantă pentru o gustare dintr-o zi de post și nu numai.
Pentru mai multe detalii despre rețeta de legume în aluat tempura, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.
Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 noiembrie 2021: Dovleac copt cu cartofi pai și salsa de sfeclă cu gutui și mere co... Fashion House Pallady, locul unde îți reînnoiești garderoba. Sunt reduceri de până la 70% la brandurile premium (P)...