Cătălin Rizea, colegul lui chef Nicolai Tand în bucătărie de la matinalul ”Super Neatza de Weekend”, un personaj foarte îndrăgit, cunoscut de la emisiunile ”Asia Express” și ”Chefi la cuțite” este și un împătimit al gătitului. În ediția din 3 noiembrie 2021 de la Super Neatza, el i-a răsfățat pe matinali cu două rețete de preparate absolut delicioase și foarte îndrăgite: Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a vă răsfăța și voi cu așa preparate delicioase.
Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin - Ingrediente
- Pentru gulaș de porc:
- 500 gr carne de porc
- sare și piper
- ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- chimen
- cimbru
- boia de ardei iute și dulce
- foi de dafin
- Pentru găluște:
- 1 ou
- 100 gr făină
- 1 praf de sare
- Pentru pere în sos de vin:
- pere
- vin roșu
- zahăr
- smochine
- stafide
- anason stelat
- scorțișoară
- portocală
- înghețată pentru servit
Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin - Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei de gulaș este cel tradițional, nelipsite din această rețetă fiind chimenul și paprika. Perele în sos de vin ies foarte gustoase și aromate preparate în acest mod.
Cum se prepară gulaș de porc cu găluște
Mai întâi se porționează carnea în cuburi mai mari și se asezonează cu sare și piper. Se pune la rumenit în ulei încins, împreună cu ceapa tocată mărunt. Când carnea este bine rumenită și ceapa caramelizată, se adaugă morcovii și cartofii curățați și tocați în cuburi. Se completează cu apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele bine acoperite.
Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 29 octombrie 2021, preparată de Vlăduț - Găluște cu prune
Între timp, se prepară și găluștele de făină care se adaugă în vasul cu celelalte ingrediente. Se amestecă oul cu făina și un praf de sare rezultând un aluat din care se taie bucăți mici. Când găluștele sunt fierte și se ridică la suprafață se adaugă pasta de roșii și condimentele. Tot acum se adaugă și ardeii tocați mărunt. Gulașul de porc cu găluște de făină se fierbe la foc mic până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.
Cum se prepară pere în sos de vin
Se pune vinul într-o cratiță la fiert împreună cu zahărul și toate aromele. Perele se spală bine, se taie în jumătăți longitudinal și li se îndepărteazăpartea din mijloc cu semințe. Se scufundă în sosul de vin de pe foc și se fierb până când se pătrund bine și se infuzează din plin cu aromele sosului. Se scot perele din sos, iar sosul se mai fierbe până când se reduce și devine foarte consistent.
Perele în sos de vin se servesc glazurate cu reducția de vin, alături de o cupă din înghețata preferată. O frunză de mentă trasă la tigaie în puțin ulei, sau unt va desăvârși gustul desertului.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețetele: Gulaș de porc cu găluște și pere în sos de vin, accesați materialul video de mai sus.
Cum ne motivăm să câștigăm mai mulți bani în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat ne dezvăluie t... Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 noiembrie 2021 - Pizza cu trei feluri de pește...