Antena Căutare

Mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț,iscusitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat de sezon și anume, o rețetă de mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Mâncarea de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi poate fi servită simplă, sau cu friptură Galerie
Colaj de poze cu prezentarea rețetei de mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi | Rețeta lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, este foarte receptiv la noutățile din piață și pregătește rețete de sezon, iar pentru astăzi a gătit o delicioasă rețetă de mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi, simplă și rapidă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa mâncare de sezon, simplă, dar gustoasă și foarte hrănitoare.

Mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi - Ingrediente

  • 1 kg păstăi de fasole galbenă
  • 1 kg roșii
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 buc. ceapă nouă
  • 1 căpățână de usturoi nou
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 500 gr carne de pui
  • sare și piper
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 legătură de mărar verde

Mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi - Mod de preparare

Mai întâi se curăță capetele de la păstăile de fasole galbenă, dar doar vârfurile ascuțite, pentru a nu face risipă, după cum ne sfătuiește Vlăduț. Apoi se spală păstăile și se rup în bucăți de aproximativ 2 cm lungime.

Roșiile se opăresc în apă clocotită cu puțină sare, apoi se lasă să se tempereze ușor și se decojesc. Se toacă în cuburi și se pun la fiert cu o lingură de ulei de măsline și doi căței de usturoi zdrobiți. Se lasă sosul de roșii să fiarbă până se reduce consistent, apoi se adaugă păstăile de fasole galbenă.

Citește și: Mâncare de fasole verde. Rețetă simplă și rapidă de post

Într-o tigaie se călește ceapa nouă, curățată și tocată mărunt, în 1-2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă și cățeii de usturoi de la o căpățână, întregi, doar curățați. Se amestecă bine ingredintele până când ceapa începe să se pătrundă ușor și să devină translucidă. Apoi se adaugă peste sosul de roșii cu păstăi de fasole galbenă din celălalt vas.

Spre final de fierbere se mai adaugă un ardei gras, verde, tocat în cuburi și mărarul verde, de asemeni. tocat.

Delicioasa mâncare scăzută de fasole galbenă cu sos de roșii și usturoi se asezonează cu sare și piper, după gust.

Citește și: Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt. O ciorbă de vară gustoasă și răcoroasă.

Separat se prepară friptură din carne de pui pentru cei care doresc să servească mâncarea cu carne. Însă este perfectă și simplă, cu 2-3 felii de pâine prăjită.

Iar dacă după așa masă gustoasă și hrănitoare simți nevoia de un desert savuros, de sezon, îți recomandăm o rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această simplă și delicioasă mâncare, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Pui cu paste, risotto cu piept de rață și banane caramelizate, preparate de Nicolai Tand și Cătălin Rizea Neatza de Week... Horoscopul zilei 1 iunie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentru zodi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x