Pentru că este vară și este sezonul tecilor de fasole verde, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune cea mai simplă rețetă de mâncare de fasole verde. O rețetă simplă și de post.
Mâncare de fasole verde. Rețetă simplă și rapidă de post - Ingrediente:
- 1 kg teci de fasole vede
- 500 gr roșii bine coapte
- ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- 1-2 cepe
- mărar verde și pătrunjel verde
- sare după gust
Mâncare de fasole verde. Rețetă simplă și rapidă de post - preparare
Mai întâi preparăm un sos de roșii, scăzut.
Punem 1 lingură de ulei de măsline la încins și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le adăugăm în uleiul de măsline. Le lăsăm să fiarbă la foc încet, până se reduc la jumătate și rezultă un sos consistent. Nu uităm să adăugăm și puțină sare.
Tecile de fasole se spală bine, se curăță de capete, se rup în bucăți mai mici, dacă sunt mari, apoi se adaugă în sosul de roșii.
Citește și: Rețetă simplă de post. Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei
Separat, în foarte puțin ulei de măsline se călesc 1-2 cepe tocate mărunt și se adaugă peste fasolea verde și sosul de roșii.
Se așază un capac peste vas și se lasă mâncarea de fasole verde cu roșii să fiarbă înăbușit. Spre final, se mai adaugă 2 căței de usturoi tocați rondele și se mai potrivește gustul cu sare.
După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.
Este o garnitură de vară, care poate fi servită ca atare, sau cu friptura preferată.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii despre rețetă și sfaturi utile de la Vlăduț, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: