Marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume, rețetele lui chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit trei retete de preparate în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani și anume: Marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume.

Marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume, prezentate la Neatza cu Răzvan și Dani

Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum ne-a obișnuit deja, Chef Nicolai Tand, a pregătit rețete de preparate delicioase, numai bune de încercat acasă și savurat alături de familie. Cu ingrediente proaspete și atent selecționate, Nicolai a preparat o rețetă de marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume.

Urmăriți mai jos ce ingredeinte a folosit Nicolai și modul de preparare al celor trei rețete delicioase și interesante.

Marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume - Ingrediente

Ingrediente marinadă pentru macrou:

  • 500 ml cidru sau vin alb
  • 1 linguriță de piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 țelină apio
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare
  • 1 lingură de oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare grunjoase
  • file de macrou
  • suc de lămâie

Ingrediente pentru salată de cartofi:

  • 500 gr cartofi
  • sare
  • 2-3 ouă fierte
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 50 gr unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 3-4 ardei capia
  • 150-200 gr brânză sărată
  • Pentru dressing:
  • muștar
  • suc de lămâie
  • sare și piper
  • ulei de măsline

Ingrediente pentru chiftele de legume:

  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 2-3 ouă
  • 3-4 linguri de făină
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit

Marinadă pentru macrou și salată de cartofi cu chiftele de legume - Mod de preparare

Cu puțină răbdare și puțin mai mult timp alocat, puteți pregăti cele trei rețete pentru un meniu complet dintr-o zi petrecută cu familia.

Cum se prepară marinada pentru macrou

În primul rând se curăță fileul de macrou de oase și de piele, se stropește cu suc de lămâie și se presară sare grunjoasă peste el.

Citește și: Rețetă de ardei umpluți în sos de roșii, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend

Într-o oală încăpătoare se pune cidrul la fiert. Se adaugă toate legumele curățate și tocate mărunt și se lasă la fiert câteva minute. Se asezonează fiertura cu sare, piper boabe, foi de dafin și cimbru. Se mai adaugă și puțin oțet pentru un plus de aciditate. După ce au fiert ingredientele se lasă să se tempereze ușor, se scurg și se presară calde peste fileul de pește. Se mai adaugă și puțin din supă, felii de lămâie și se lasă la rece de pe o zi pe cealaltă.

Apoi se poate servi fileul de macrou ca aperitiv, pe felii de pâine prăjită.

Cum se prepară salata de cartofi

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Apoi se lasă la răcit și se feliază. Se amestecî feliile de cartofi într-o salatieră cu roșii cherry tăiate în jumătăți, ouă fierte curățate și tăiate în sferturi, franjuri de ardei capia, copți și curățați și ceapă verde trasă la tigaie cu unt și usturoi. Se mai adaugă bucăți de brânză sărată și se străpește totul cu un dressing preparat din muștar amestecat cu suc de lămâie, suc de portocală, ulei de măsline,sare și piper.

Citește și: Rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise, gătite de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cum se prepară chiftele de legume

Se curăță legumele și se dau pe răzătoare, apoi se amestecă. Se adaugă verdeața tocată mărunt, usturoiul pisat, ouăle și făină atât cât să devină consistentă compoziția de chiftele. Se asezonează cu sare și piper, apoi se ia cu lingura din compoziție și se scufundă în ulei încins.

Se servesc delicioasele chiftele de legume alături de salata de cartofi, la una dintre mesele principale ale zilei.

Ultimele știri