Rețetă de ardei umpluți în sos de roșii, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza de Weekend o delicioasă și interesantă rețetă de ardei umpluți în sos de roșii, dar și alte preparate la fel de gustoase și interesante.

Ardei umpluți în sos de roșii, serviți într-o farfurie albastră

Neatza de Weekend

În stilul să propriu, cu care ne-a obișnuit de ceva timp de când face parte din echipa îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani” și de curând la ”Neatza de Weekend”, Nicolai Tand a gătit nu una, ci mai multe rețete delicioase printre care și rețeta de ardei umpluți în sos de roșii.

Rețeta preparatului de azi este așa cum o știe de la mama lui. Ardeii dupăumplere se fierb în apă cu sos de roșii, apoi se transferă într-o tavă și se gratinează la cuptor. în schimb, sosul se lasă la fiert până devine mai consistent și se îngrăașă cu o lingură de făină.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesară pentru a pregăti și voi celor dragi așa preparat savuros și hrănitor.

Rețetă de ardei umpluți în sos de roșii - Ingrediente

  • 7 buc. ardei gras, verde

Pentru umplut:

  • 1 kg carne tocată( amestec porc + vită)
  • sare și piper
  • cimbru
  • 150 gr orez
  • 1 ceapă
  • 1 țelină apio, mică
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 1-2 linguri de ulei

Pentru sos:

  • 1 kg roșii cuburi în sos de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de făină
  • sare și piper

Rețetă de ardei umpluți în sos de roșii - Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc ardeii pentru umplut. Se spală bine în apă rece, li setaie un capac cu cotorul și se scobesc de nervuri și semințe, cu o linguriță.

Citește și: Rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise, gătite de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Apoi se pregătește umplutura. Carnea tocată se amestecă cu sare, piper și cimbru, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, țelina apio, de asemeni tocată mărunt și o parte din verdeață, tocată mărunt. Se mai opresc câteva fire de verdeață și pentru finalul preparatului. Se clătește orezul în apă rece, se scurge și se adaugă peste ingredientele din vas. Se amestecă bine până rezultă o compoziție omogenă. Cu acest amestec se umplu ardeii și se așază într-o cratiță încăpătoare. Se toarnă apă peste ei cât să fie ușor acoperiți și se pun la fiert. Se mai adaugă în supă și o ceapă tocată mărunt, pentru un plus de gust dulceag.

Între timp, se pregătesc ingredientele pentru sos. Se curăță usturoiul și se strivește, apoi se adaugă peste roșii și se procesează cu ajutorul unui blender. Se adaugă și o linguriță de zahăr pentru a regla aciditatea roșiilor.

Citește și: Tartă cu ceapă caramelizată, lasagna delicioasă și banane caramelizate, rețetele lui Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Când ardeii umpluți sunt fierți, se transferă într-o tavă unsă cu unt și se dau la cuptor la 200 de grade, pentru câteva minute.

În supa în care au fiert se adaugă roșiile și se fierb împreună până scad consistent. Se adaugă 1-2 linguri de făină, desfăcută mai întâi în apă rece, pentru a se îngroșa sosul de roșii.

Ardeii se scot din cuptor, se taie în două și se așază în farfurii. Peste ei se toarnă deliciosul sos de roșii. Se presară verdeața oprită, tocată mărunt, pentru un plus de prospețime. Opțional, se pot servi și cu o lingură de smântână.

Spor la preparat rețetă de ardei umpluți în sos de roșii și poftă bună la savurat!

Ultimele știri