Rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise, gătite de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit, ca de obicei, nu una ci două rețete în cadrul îndrăgitului matinal, o rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise, ambele delicioase.

colaj de poze pentru prezentare rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise

Neatza cu Răzvan și Dani

În platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani se gătesc numai rețete delicioase, iar Chef Nicolai Tand a ales să-i răsfețe pe carismaticii matinali cu o rețetă de paella de pui cu legume și rețetă de tartă cu caise. Urmăriți mai jos listele de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețete delicioase și sățioase.

Rețetă de paella de pui cu legume - Ingrediente:

  • pulpe și piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 150 gr păstăi de fasole galbenă
  • 150 gr mazăre
  • 200 gr chorizo
  • unt
  • ulei
  • sare și piper
  • 200 gr orez
  • șofran și curcuma
  • boia de ardei
  • mentă

Rețetă de paella de pui cu legume - Mod de preparare

Se porționează carnea de pui și se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie încăpătoare se topește unt în puțin ulei, pentru a nu se arde. Se adaugă carnea de pui și se rumenește frumos pe toate părțile, apoi se dă deoparte.În același sos din tigaie se rumenesc și cârnații chorizo, feliați rondele. Aceștia vor lăsa în tigaie un gust ușor picant. Se scot și cârnații rumeniți și se adaugă peste carnea de pui.

Citește și: Mâncare de pui cu multe legume de vară, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

În sosul den tigaie se trag legumele curățate și tocate, după caz și se scot și acestea pe un alt platou.

Urmează orezul care se rumenește în aceeași grăsime în care s-au preparat și restul ingredientelor. Apoi se adaugă, treptat, supă de pui și se fierbe orezul până devine cremos. Se adaugă șofran pentru culoare, curcuma, boia de ardei și puțină mentă. Când orezul este aproape gata se adaugă carnea și legumele și se amestecă. Se mai lasă pe foc câteva minute, pentru a se întrepătrunde toate aromele.

Rețetă de tartă cu caise - Ingrediente

  • Aluat fraged de tartă:
  • 350 gr făină
  • 125 gr unt
  • 30 ml apă rece
  • 1 praf de sare
  • 30 gr zahăr
  • Pentru cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 500 ml smântână dulce
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 500 gr caise
  • zahăr pudră

Rețetă de tartă cu caise - Mod de preparare

Pentru a pregăti aluat de tartă secerne făina, se amestecă cu sarea, apoi cu untul rece tăiat în cuburi și se potrivește textura cu apă rece. Se lasă aluatul la odihnit până se pregătește crema.

Pentru crema de vanilie se amestecă gălbenușurile cu sare și zahăr, apoi cu smântâna lichidă și se pune compoziția la fiert. Când de îngroașă consistent se adaugă untul, vanilia, se omogenizează și se lasă la răcit.

Citește și: Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Aluatul fraged se întinde într-o tavă de cuptor și se înțeapă cu o furculiță din loc în loc. Se adaugă crema și jumătăți de caise deasupra cu decupajul în sus.

Se coace tarta cu caise la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se lasă la răcit, se decorează cu zahăr și se servește cu poftă.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri