Antena Căutare

Rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune pentru una dintre mesele principale de sărbători și nu numai, o rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac și mere coapte, rețetă pe care a denumit-o "Săniuța Moșului".

Mușchiuleț de porc umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci Galerie
Mușchiuleț de porc umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătit de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Foarte interesantă rețeta lui Vlăduț de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac și mere coapte, pe care a preparat-o în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, spre deliciul matinalilor.

Atât modul de preparare al mușchiulețului este interesant, cât mai ales modul de preparare al piureului. Toate ingredientele au fost mai întâi coapte la cuptor, așa în spiritul sărbătorilor care se grăbesc să vină.

Ingrediente pentru rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac:


  • mușchiuleț de porc, afumat
  • cartofi dulci
  • păstârnac
  • mere roșii, ionatane
  • ceapă roșie
  • pastă de tomate
  • măsline
  • ulei de măsline și unt
  • sare și piper
  • 2 foi de safin

Mod de preparare pentru rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac

La așa combinație de ingrediente ca în rețeta lui Vlăduț, n-ai cum să nu poftești, cel puțin din curiozitate, că prea bine sună și bine arată toate!

Preparare mușchiuleț umplut.

Mușchiulețul de porc, chiar dacă este deja afumat, se mai dă puțin la cuptor, crestat pe jumătate și învelit în staniol, doar până se pătrunde la interior, aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Între timp se prepară un delicios sos de ceapă caramelizată. Se toacă ceapa solzișori și se trage la tigaie în puțin ulei, cu 2 foi de dafin. Când estre pătrunsă, se adaugă pasta de tomate, sare și piper după gust și se fierbe sosul ca la fasolea bătută. Cu acest sos se va umple mușchiulețul de porc, atunci când va fi servit.

Rețetă de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Mușchiuleț de porc umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci

Citește și: Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, gătită de Vlădutz la Neatza cu Răzvan şi Dani

Preparare piure de cartofi dulci cu păstârnac și mere coapte.

Cartofii dulci și păstârnacul, de asemeni, se înfășoară în staniol, dar separat și se coc la cuptor până se pătrund și se pot pasa cu furculița.

Și merele ionatane se coc la cuptor până se pătrund, dar fără staniol.

Toate aceste ingrediente coapte se vor pasa împreună cu puțin unt și va rezulta un piure cremos și aromat, dar și frumos colorat, ce va completa armonios gustul delicios al mușchiulețului de porc.

Pentru a nu pierde detalii despre rețeta de mușchiuleț umplut cu sos de ceapă și piure de cartofi dulci cu păstârnac, gătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, nu uitați să accesați materialul video de mai sus!

Cum putem prepara peștele în funcție de tipul acestuia pentru un gust maxim... Horoscopul zilei, 4 decembrie 2020. Nativii Gemeni sunt foarte curioși, află ce se întâmplă cu Scorpionii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x