- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani un preparat italienesc cu o combinație perfectă între gust și textură și cu o notă de prospețime și savoare.
Cotletul milanez cu orez de legume este apreciat în întreaga lume datorită gustului autentic italienesc, dar și datorită modului simplu și rapid de preparare.
Iată care sunt secretele preparatului și cum se poate obține cel mai savuros gust!
Chef Niculai Tand a pregătit o rețetă de cotlet milanez cu orez de legume
Pentru a face o mâncare delicioasă trebuie să ai la îndemână ingrediente bune și de calitate, susține cu tărie chef Nicolai Tand.
Atunci când vine vorba de carne, un lucru e foarte clar pentru bucătarul de la Neatza: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea este responsabilă de gust, textură și savoare, iar când vine vorba de acest aspect, nimic nu bate o măcelărie adevărată, mai adaugă chef Nicolai.
Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase sunt măcelării adevărate unde găsești carne de porc, oaie, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în cele mai delicioase preparate.
Și de această dată Nicolai Tand s-a aprovizionat de la PENNY, unde există măcelărie proprie cu carne proaspătă, dar și cu angajați binevoitori, cu care să te poți consulta atunci când nu știi ce să mai cumperi.
Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii , unde veți găsi locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.
Rețetă cotlet milanez cu orez de legume
„Astăzi mă gândeam să fac o mâncare faină! Un cotlet de porc milanez, cum s-ar zice pe la noi, un fel de șnițel! Îl fac cu os! Mama îl făcea întotdeauna cu pilaf de orez, eu o să-l fac cu orez prăjit pentru că îmi place foarte mult partea aia de prăjeală, e crocant.
Îmi place cotletul că are os! Uite grosimea: 2 cm cu os care dă aroma faină! O să curăț frumos osul, îl bat, îl dau prin pesmet, îl fac frumos, fac un orez, ca să fie cu legume, cu ceapă, morcov, și niște ouă, ceapă” spunea Niculai Tand încântat de preparatul pe care l-a făcut astăzi.
Ingrediente
- Cotlet de porc cu os - 2 sau 3 bucăți
- Orez - o pungă
- Morcovi - o legatură
- Ceapă - 4 sau 5 bucăți după gust
- O Varză
- Ceapă verde - 3 legături
- Pesmet - 1 pungă
- Faină - 1 kg
- 6 Ouă
Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani, 12 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru friptură slow-cooked
Mod de preparare
👉🏻 Cotletele de porc se bat subțire de 1 cm grosime (cu tot cu os). Se tăvălesc prin făină, ou și pesmet și apoi se prăjesc la foc mediu până când arată de îți vine să le mănânci direct din tigaie. 🤭
👉🏻 Orezul deja fiert se trage la tigaie în puțin ulei de floarea soarelui cu 2 sau 3 căței de usturoi lăsați întregi, cu puțin ardei iute și puțin ulei de susan. Se adaugă ceapa, morcovul și varza tăiate mărunt și puțin sos de soia amestecat cu puțin sos de stridii. Se adaugă sare și piper după gust.
👉🏻 Când sunt gata și cotletele și orezul, trecem la plating 😎
👉🏻 Orezul se pune într-o farfurie, iar cotletul se taie fâșii de 2 cm și se așterne peste orez. Se servește cu o maioneză și puțin sos picant.
Et voilà!
Care sunt avantajele portării la DIGI. Ce promoție specială are rețeaua mobilă #1 la acoperire...