Antena Căutare

Neatza cu Răzvan și Dani, 12 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru friptură slow-cooked

În cadrul ediției Neatza cu Răzvan și Dani din 12 decembrie, chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă specială pentru bucuria tuturor românilor. Este vorba despre o friptură slow cooked, un preparat ideal pentru pofticioși care vor să gătească un altfel de friptură.

Colaj Neatza Galerie
Neatza cu Răzvan și Dani, 12 decembrie. Rețeta delicioasă a lui Nicolai Tand pentru friptură slow-cooked | Antena 1

Chef Nicolai Tand a pregătit la Super Neatza cu Răzvan și Dani un preparat foarte iubit de către români, și anume friptură de porc. Chef-ul a dezvăluit faptul că această rețetă este una cu totul specială, deoarece va apela la o tehnică de gătit prin care friptura va rămâne extrem de fragedă. Iată care sunt secretele preparatului cum se poate obține cel mai savuros gust.

Ca să faci o mâncare bună, ai nevoie de ingrediente bune, susține cu tărie chef Nicolai Tand. Când vine vorba de carne, un lucru e foarte clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată. Dacă mai pui după tejghea un măcelar darnic cu secretele meseriei, atunci succesul e garantat.

Secretul bucătarului de la Super Neatza pentru rețetele delicioase, cu care îi cucerește pe cei care le gustă, sunt măcelăriile pe care PENNY le are în magazine. Măcelării adevărate, cum le numește el, unde găsești carne de porc, pasăre și vită ca să le combini cum vrei în cele mai delicioase preparate.

Citește și: Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios hamburger cu șnițel de pui. Secretul lui chef Nicolai Tand

Nicolai Tand s-a aprovizionat și de această dată de la PENNY, care are măcelărie proprie în locațiile sale, cu carne proaspătă, dar și angajați binevoitori, cu care să te poți consulta atunci când nu știi ce să mai cumperi. Chef-ul a ales carnea de porc pentru a găti o friptură extrem de fragedă. Iată cum să gătești preparatul pentru a ieși nemaipomenit!

„De data asta vreau să fac o rețetă un pic diferită. Când zic diferită, e că vreau să fac o friptură slow cooking. Și ca să fac slow cooking, îți arăt ce trebuie să fac. Foc încet, 150 de grade cam 3 ore ca să se facă carnea bine în interior. Am pus aluminiu, am pus hârtie pergament, carnea o condimentez, după aceea ca să mă asigur că se face și mai bine o închid frumos, o pun într-un capac și atunci cand bag la cuptor se face căldură și atunci se face cel mai bine”

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.penny.ro/macelarii , unde veți găsi locațiile PENNY care dispun de acest serviciu.

Reteța friptură slow-cooking

Ingrediente

  • 1 kg spată de porc (bucată întreagă)
  • 500 g cartofi
  • 1 buchet de brocoli
  • 100 ml sos de soia (o sticlă mică)
  • 100 ml sos de stridii
  • 50 ml oțet de mere
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingur de ulei de susan
  • 1 ghimbir (dimensiunea unei nuci)
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

„Fac un pic în stil asiatic (...) Avem nevoie de mai multe produse, dar (...) o să folosesc niște brocoli cu niște cartofi înăbușiți nu prea tare făcuți, am nevoie de ghimbir, soia, miere, sare, piper, (...) oțet. M-am întâlnit cu măcelarul (...) omul îți dă expertiza cărnii, se pricepe. Ca să faci o friptură ai nevoie de calitate, prospețime(...) ce-mi place foarte mult e că îți dă exact de cât ai nevoie. Asta pentru mine e mare lucru” a declarat chef-ul.

Intrați și voi pe site-ul penny.ro si descoperiți cel mai apropiat magazin PENNY cu măcelarie.

Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cele mai gustoase vinete umplute cu carne. Rețeta pe care să o încerci toamna aceasta

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade și se pregătecs o foaie de copt și una de aluminiu în care se pune bucata de carne de copt.

Carnea de porc, bucata întreagă, se condimentează bine pe toate părțile cu toate ingredientele (sosul de soia și cel de stridii, mierea, oțetul de mere, uleiul de susan, ghimbirul), se masează bine și se pune la cuptor în foaia de copt și în cea de aluminiu timp de 3 ore la 160 grade.

După ce au trecut cele 3 ore, se mai lasă încă 20 minute la cuptor fără folie, ca să se rumenească frumos. După ce e rumenită, carnea este gata!

Zeama rămasă de la carne, se scăde puțin și se prepară un facem un sos.

Separat se fierb cartofii în coajă. După ce s-au fiert, se pun pentru scurt timp la cuptor cu puțin ulei până devin crocanți și aurii.

Brocoli se undează în apă fierbinte timp de aproximativ 3, 4 minute și se scot în apă rece.

Citește și: Super Neatza cu Răzvan și Dani. Cum prepari cel mai delicios tartar de vită. Secretul lui chef Nicolai Tand

(P) Peste 800 de produse 3RO disponibile în magazinele PENNY sunt semnalizate la raft cu simbolul 3RO... (P) Care sunt efectele fructului papaya?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x