Antena Căutare

Cum ai grijă de sănătatea ochilor copiilor. Regula de bază pe care ar trebui să o știe oricine

Vederea copiilor n-ar trebui să fie neglijată, mai ales în această perioadă, când aceștia sunt expuși ecranelor, fie că vorbim de tabletă, telefon, televizor, care emit o lumină nocivă. 

Ruxandra Luca, specialistul în pareting de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, a stat de vorbă cu medicul oftalmolog Roxana Cozubaș, care a dezvăluit care este regula de bază pentru a-ți păstra sănătatea ochilor.

”Copiii mici care citesc și scriu își iau poziția dreaptă, așa cum au învățat că este bine, iar în momentul în care termină temele ajung la 10-12 cm de caiet. Pe termen lung, acest lucru se va concluziona în dureri de cap, oboseală, copilul începe să-și piardă interesul. Pe lângă asta, ar trebui să fim atenți la cât timp își petrece copilul în fața ecranelor, care emit o sursă de lumină dăunătoare pentru ochii noștri.”, a declarat Roxana Cozbuaș.

”Există o regulă care zice 20-20-20. La fiecare 20 de minute trebuie să privești la 20 de picioare, care înseamnă vreo șase metri.”, a mai precizat ea.

Află mai multe amănunte despre cum le poți proteja vederea copiiilor, în clipul de mai sus!

Vaccinarea, la un pas de a deveni obligatorie. În ce situație sunt amendați părinții... Răzvan Simion, aproape în lacrimi, în direct, la TV!  Mesajul transmis de o tânără mamei ei: ”Mami, te voi sprijni mereu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x