Antena Căutare

Lasă „Mona Lisa”! Acesta este cel mai scump tablou din istoria omenirii! Cum arată capodopera lui da Vinci, vândută cu 460 de milioane de dolari

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la "Neatza cu Răzvan și Dani", tabloul „Salvator Mundi", atribuit lui Leonardo da Vinci şi devenit cel mai scump din lume după ce a fost vândut la o licitaţie.

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica „Smiley News”, de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, tabloul „Salvator Mundi", atribuit lui Leonardo da Vinci şi devenit cel mai scump din lume după ce a fost vândut la o licitaţie.

Toată lumea a auzit de „Mona Lisa” sau de „Cina cea de Taină”, dar cine știe ceva despre „Salvator Mundi”, considerat cel mai valoros tablou din istoria omenirii, vândut cu 460 de milioane de dolari, la sfârșitul anului 2017?

La 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, lumea este definită de creațiile acestui geniu.

„Aceasta este o bicicletă. O să spuneți că a apărut pe la 1800, dar nu, este un desen al lui Leonardo da Vinci. (...) Omul a inventat orice. S-a gândit că oglinzile nu sunt șlefuite pe margini și a inventat un mecanism în care băgai oglinda neșfleuită și niște roți o rezolvau problema”, a explicat Cătălin Oprișan.

Mai multe detalii neștiute despre operele lui Leonardo da Vinci, în materialul video de mai sus.

CITEȘTE ȘI: 500 de ani de la moartea sa. Tot ceea ce ne înconjoară e un Leonardo da Vinci! Tot!

Stil de Succes by Ellida Toma. Ținute cameleonice pentru femei. Dani Oțil: „Unde putem să ne îmbrăcăm așa, fetelor? Că m... Cine îl are pe Cezar Ouatu ca mentor face lucruri mari! Cum sună „Young Forever”, super-piesa lansată de Mario la „Neatz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x