Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

O idee de gustare sau pachet pentru serviciu: Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani.

Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci, secționate și prezentate pe un platou negru

Dacă sunteți în pană de idei ce să mai pregătiți pentru gustări delicioase, mese principale sau pachete pentru serviciu, Vlăduț vă vine în ajutor cu rețeta: Pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci.

Pachețelele de primăvară sunt de fapt rulouri din foi de plăcintă umplute cu carne tocată și ciuperci, prăjite în ulei și servite cu un delicios sos tzatziki.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa gustări delicioase.

Ingrediente pentru pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci:

  • 1 pachet foi de plăcintă

Pentru umplut:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr ciuperci portobello
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 ceapă roșie
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță pastă de tomate
  • ulei
  • 1 cartof fiert

Pentru sos tzatziki:

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 1 castravete
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare pentru pachețele de primăvară cu carne tocată și ciuperci

Mai întâi se prepară umplutura care trebuie să se răcească înainte de a umple foile de plăcintă cu ea.

Cum se prepară umplutura pentru pachețele de primăvară

Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă carnea tocată împreună cu ciupercile și ceapa uscată, de asemeni tocate. Se lasă să fiarbă carnea înăbușit în zeama de la ciuperci, pentru a nu ieși prea uscată. Când se mai evaporă din sucul de la ciuperci se adaugă condimentele și pasta de tomate. Nu se pune pastă de tomate, doar atât cât să coloreze ușor compoziția.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză și spanac, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se lasă compoziția de carne cu ciuperci la temperat. Apoi se adaugă ceapa verde, tocată și celelate verdețuri tocate mărunt. Se omogenizează bine.

Se desfac foile de plăcintă și se grupează câte trei. Se ung între ele cu puțin ulei, apoi se umplu cu compoziția de carne și ciuperci și se împachetează ca sarmalele.

Pachețelele de primăvară se rumenesc frumos în ulei încins. Se pot prepara și la cuptor având grijă să nu se usuce prea rău la suprafață.

Cum se prepară sosul tzatziki

Se taie castravetele și se îndepărtează partea cu semințe. Restul se tocă mărunt, sau se dă pe răzătoare. Usturoiul se curăță și se pisează cu sare. Apoi se freacă cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Se amestecă usturoiul cu iaurtul și răzătura de castravete și se potrivește gustul cu sare și piper. Se mai adaugă și puțin mărar tocat.

Citește și: Salată de ciuperci cu maioneză și murături, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pachețelele de primăvară sunt delicioase servite calde, cu sos de iaurt. Însă sunt perfecte și a doua zi, luate la pachet.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al minunatelor pachețele de primăvară cu carne și ciuperci, dar și pentru a nu rata sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus!

Ultimele știri