Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de pandișpan cu mac și bezea, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Pentru că este vineri, la Neatza este zi de desert, iar Vlăduț a preparat o rețetă de pandișpan cu mac și bezea caramelizată.

Pandișpan cu mac și bezea caramelizată, preparat de Vlăduț în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani

La cererea matinalilor, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și da, a pregătit un delicios și aspectuos pandișpan cu mac și bezea, perfect pentru răsfățul din weekend.

Blatul de pandișpan foarte bine crescut se completează armonios cu crema de nac aromată cu vanilie și minunata bezea, caramelizată la final pentru un aspect mai plăcut.

Ingrediente pentru rețetă de pandișpan cu mac și bezea:


  • Pentru crema de mac:
  • 500 gr mac
  • 1 l lapte cu 3,5 % grăsime
  • 400 gr zahăr
  • stafide
  • esență de vanilie
  • 50 gr unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru blat de pandișpan:
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • sucul și coaja de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • Pentru bezea:
  • 4 albușuri
  • 250 gr zahăr tos
  • 1 praf de sare

Mod de preparare pentru rețetă de pandișpan cu mac și bezea

Pentru reușita pandișpanului și a cremei de mac, Vlăduț are câteva trucuri pe care le explică amănunțit în videoclipul de mai sus.

Preparare cremă de mac cu aromă de vanilie.

Se va începe cu crema de mac pentru că aceasta necesită mai mult timp de preparare, apoi de hidratate a macului în laptele fierbinte și mai apoi, de răcire.

Așadar, se cântăresc 500 gr de mac și se macină într-o râșniță de cafea, sau de zahăr.

Laptele se fierbe împreună cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă macul. Se mai fierb împreună aproximativ 30 de minute, la foc mic. Apoi se adaugă esența de vanilie și stafidele, se dă vasul deoparte de pe foc și se lasă macul să se tempereze și să se hidrateze. Când este temperat, se încorporează untul tăiat în cuburi.

Citește și: Este cea mai bună prăjitură cu foi fragede și mac, după cum declară matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani!

Preparare blat de pandișpan.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei se presară cu sare și se mixează spumă. Se adaugă, treptat, zahărul și se bat albușurile până rezultă acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului. Se încorporează în bezeaua de albușuri mai întâi gălbenușurile amestecate cu zeama de lămâie și coaja de lămâie răzuită fin, apoi uleiul și la final făina.

Se tapetează o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt la bază, iar pereții laterali se ung cu ulei și se presară cu făină. Se întinde compoziția pentru blat de pandișpan în ea și se coace la 180 de grade pentru 35 de minute, sau până trece testul scobitorii.

Se lasă blatul de pandișpan să se răcească, apoi se răstoarnă invers și se întinde deasupra lui crema de mac.

Citește și: Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe - Rețeta Ramonei Olaru de la Neatza cu Răzvan și Dani

Preparare bezea.

Cele 4 albușuri se mixează spumă presărate cu sare, apoi se adaugă zahărul, treptat și se mixează până se obține o bezea foarte fermă.

Bezeaua se întinde peste crema de mac, iar cu o lingură se realizează denivelări pentru un aspect mai de efect.

Rețetă de pandișpan cu mac și bezea, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Cu ajutorul unei lămpi pentru caramelizat se colorează bezeaua pe deasupra, iar minunatul pandișpan cu mac și bezea caramelizată va avea un aspect spectaculos.

Să vă fie de folos!

Video