Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Este cea mai bună prăjitură cu foi fragede și mac, după cum declară matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani a pregătit, la cererea simpaticilor matinali, o minunată reţetă de Prăjitură fragedă cu mac și gust de copilărie.

Prăjitură cu foi fragede și mac

Cu foi de aluat fraged, umplute cu o cremă densă de mac, fiert în lapte și aromatizat cu vanilie, este o adevărată nebunie, această prăjitură cu gust de copilărie!

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură cu foi fragede și mac:


  • Pentru crema de mac:
  • 800 gr mac
  • 1500 ml lapte
  • zahăr, după gust
  • coajă de lămâie și vanilie
  • Pentru foile de aluat fraged:
  • 650 gr făină
  • 250 gr unt 82
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf sare
  • 300 gr zahăr
  • 3 ouă
  • vanilie și coajă de lămâie
  • 1 plic praf de copt, opțional

Rețeta de Prăjitură cu foi fragede și mac - Mod de preparare

Recomandarea lui Vlăduț este să preparăm crema de mac de cu seară, pentru a se putea hidrata suficient și a o putea întinde a doua zi între foile de aluat fraged.

Așadar, pentru crema de mac mai întâi măcinăm macul foarte fin, cu ajutorul unei râșnițe.

Punem laptele la fiert și îl adăugăm fierbinte peste mac. Amestecăm și punem vasul cu lapte și mac la fiert, la foc mic.

Fierbem crema de mac pentru aproximativ o oră, amestecând periodic și cu foarte mare grijă, pentru că macul sare și ne poate provoca arsuri.

Când macul a absorbit tot laptele, ridicăm vasul de pe foc, lăsăm crema de mac să se răcească, apoi o dăm la frigider până a doua zi. În acest timp, macul va continua să se hidrateze și se va transforma într-o cremă densă și necursivă.

Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie

A doua zi pregătim aluatul fraged pentru Rețeta de Prăjitură fragedă cu mac.

Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu sarea și praful de copt, dacă alegem să adăugăm. Nu necesită neapărat!

Untul moale îl mixăm împreună cu zahărul până devine spumos, apoi adăugăm mascarponele, ouăle și aromele.

Omogenizăm compoziția și încorporăm făina.

Vom obține un aluat nelipicios pe care îl acoperim cu folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute, sau chiar o oră.

Citește și: Rețeta Prăjitura Cinema. O prăjitură cu foi fragede și umplutură de nucă

După ce aluatul s-a odihnit la rece, îl împărțim în două părți pe care le întindem, de dimensiunea tăvii, pe masa înfăinată.

Așezăm prima foaie în tava tapetată cu hârtie, întindem crema de mac peste ea și așezăm a doua foaie deasupra.

Nu uităm să înțepăm aluatul cu o furculiță, pentru a nu se deforma în timpul tratamentului termic.

Coacem prăjitura fragedă cu mac pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, apoi o lăsăm să se răcească, o porționăm și o servim pufdrată cu zahăr.

Este minunată, chiar merită preparată, dacă iubiți deserturile cu mac!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați și materialul video!