Antena Căutare

Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 24 iunie 2022

În ediția din 24 iunie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, pentru că este vineri și este zi de deșert, a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată.

Vlăduț prezintă, alături de Ramona și Răzvan pandișpanul cu vișine și bezea caramelizată Galerie
Deasupra bezelei de albușuri se crează vârvuri cu ajutorul degetelor, pentru un aspect deosebit | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că piața abundă de vișine și cireșe și acum sunt foarte accesibile, Vlăduț, bucătarul de la Super Neatza s-a gândit că este timpul să le includă din belșug în rețete de deserturi savuroase, perfecte pentru weekenduri petrecute alături de cei dragi. El a preparat în ediția din 24 iunie 2022 a emisiunii, spre deliciul matinalilor, dar și pentru inspirația gospodinelor telespectatoare, o rețetră de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată.

Vă oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi la sfârșit de săptămână cu așa desert delicios și spectaculos.

Citește și: Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei

Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Ingrediente

Aveți nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și de ingrediente pentru bezeaua caramelizată.

Citește și: Prăjitură cu caise și bezea sau cum să îți impresionezi oaspeții cu un desert elegant

Pentru blat de pandișpan:

  • 9 ouă de mărime medie
  • 9 linguri de făină
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr cireșe amare fără sâmburi

Citește și: Ghoriba. Rețetă de fursecuri marocane cu aspect spectaculos

Pentru bezeaua caramelizată:

  • 8 albușuri de la ouă de mărime medie
  • 400 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 2 lămâi

Rețetă de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Mod de preparare

Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim fructele și blatul de pandișpan. Îndepărtăm sâmburii de la vișine și de la cirețe cu o agrafă sau o scobitoare după recomandările lui Vlăduț. Astfel, sucul fructelor va râmâne în pulpa acestora și vom beneficia din plin de el.

Citește și: Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 17 iunie 2022

Pentru prepararea blatului de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri.

Presărăm sare peste albușuri și le batem spumă. Adăugăm zahărul, treptat și batem albușurile continuu până când bezeaua devine fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și vanilia. Le încorporăm în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă. Apoi adăugăm făina, lingură cu lingură și amestecăm ușor compoziția până la omogenizare.

Ungem o tavă de 23/36 cm cu ulei, presărăm făină și întindem în ea compoziția pentru blatul de pandișpan. Înfigem vișinele și cireșele din loc în loc și cpacem deliciosul pandișpan cu vișine și cireșe amare pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lăsăm să se răcească în tavă și îl răsturnăm invers pe un suport încăpător.

Citește și: Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 aprilie 2022

Pentru a prepara bezeaua caramelizată batem albușurile, mai întâi presărate cu puțină sare, până când devin cristaline. Adăugăm treptat zahărul, alternând cu sucul proaspăt stors de la cele două lămâi și batem albușurile energic până când capătă fermitate. Întindem bezeaua de albușuri peste blatul de pandișpan răcit. Cu ajutorul degetelor creâm din bezea niște vârfuri pentru un aspect mai interesant. Caramelizăm vârfurile de bezea cu ajutorul unui arzător special de bucătărie.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată, preparată de Vlăduț în ediția din 24 iunie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.

Care sunt calitățile cheie în funcție de cifra destinului. Ce ne dezvăluie numerologul Corina Stratulat... Somon în crustă de aluat, cu unt aromatizat. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 27 iunie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x