Căutare Live

Prăjitura Valurile Dunării. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 15 aprilie 2022

În ediția din 15 aprilie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat prăjitura Valurile Dunării.

Prăjitura Valurile Dunării este o spectaculoasă prăjitură în patru staturi cu texturi și culori diferite

Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri și pentru că la Super Neatza vinerea este zi de desert, în ediția din 15 aprilie 2022 a matinalului, Vlăduț a preparat o prăjitură delicioasă și spectaculoasă în patru straturi și anume: prăjitura Valurile Dunării.

Este minunată această prăjitură și ca desert de weekend, dar și pentru platoul cu prăjituri festive preparate de sărbători. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu o astfel de prăjitură extrem de gustoasă și aspectuoasă.

Prăjitura Valurile Dunării - Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât la o prăjitură clasică, având în vedere că este o prăjitură în patru straturi, nu sunt ingrediente complexe ci simple și foarte accesibile.

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilat
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură de lapte
  • 30 gr cacao
  • 300 gr făină
  • un praf sare
  • 7 gr praf de copt
  • 250 gr vișine fără sâmburi, din vișinată

Pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 125 gr făină
  • 250 gr unt(82% grăsime)
  • un praf sare

Pentru glazură:

  • 250 gr ciocolată amăruie(50% cacao)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 gr unt

Prăjitura Valurile Dunării - Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului de pandișpan care va fi în două culori și decorat cu multe vișine din vișinată.

Cum preparăm blat de pandișpan în două culori

Mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul tos, iar untul topit și răcit îl amestecăm cu gălbenușurile și cu zahărul vanilinat. Peste această compoziție adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt, apoi încorporăm bezeaua de albușuri. Va rezulta o compoziție de pandișpan, pe care o împărțim în două părți egale.

Întindem prima parte în tava tapetată cu hârtie de copt la bază și o nivelăm uniform. În cea de-a doua parte adăugăm pudra de cacao și o lingură de lapte, o omogenizăm și o întindem în tavă peste prima parte. Înfigem vișinele din loc în loc și dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Citește și: Tort magic de ciocolată cu căpșuni. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 8 aprilie 2022

Cum preparăm crema de vanilie

Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat. Diluăm amestecul cu puțin lapte, adăugăm făina și omogenizăm compoziția. Apoi, turnăm în fir subțire și restul de lapte, amestecând continuu, până la omogenizare.

Fierbem crema de vanilie la foc de intensitate medie, amestecând continuu, până când devine consitentă. Așezăm o folie alimentară direct peste cremă și o dăm la rece.

Când crema este complet rece, o amestecăm cu untul moale și o întindem peste blatul de prăjitură răcit deja. Punem tava la rece până când crema devine fermă. Trebuie să ne iasă o cremă mai groasă decât la o prăjitură obișnuită, deoarece peste ea va mai fi și glazura de ciocolată și nu trebuie să alunece de pe blatul de prăjitură. Nu uităm să oprim din crema de vanilie și pentru decorul prăjiturii.

Cum preparăm glazura de ciocolată pentru prăjitura Valurile Dunării

Punem frișca lichidă la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul și adăugăm în frișcă ciocolata ruptă și untul. Amestecăm intens până când acestea se topesc și se omogenizează compoziția. Întindem glazura de ciocolată cât este caldă peste crema de vanilie. O nivelăm cu o spatulă și punem din nou prăjitura la rece până când se întărește glazura.

Citește și: Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 1 aprilie 2022

Apoi, o decorăm cu crema oprită, sub formă de valuri, folosind un săculeț de decorare cu dui stelat.

Albușurile rămase de la cremă, ar putea fi incluse în blatul prăjiturii, sau putem să le punem la congelator pentru altă rețetă de prăjitură, preparată ulterior.

Risotto alla milanese cu șofran și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 13 aprilie 2022... Salată de cartofi cu macrou afumat. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 17 aprilie 2022...
Ultimele știri
x