Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Radu Darie, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă în cadrul matinalului o varietate de rețete culinare, pentru a ne folosi drept inspirație în bucătăria noastră. În ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Chef radu a preparat mai multe rețete de preparate delicioase printre care și rețeta de mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, oferite de Radu pentru a prepara și voi această rețetă delicioasă de friptură cu garnitură de țelină.
Citește și: Pesto de leurdă cu nuci și parmezan
Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto - Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente pentru această rețetă este mai mare, sunt ingrediente simple și la îndemână, pe care le gățiți în orice magazin alimentar sau în piață.
Ingrediente pentru friptura din mușchiuleț de porc:
- 2 buc. mușchiuleț de porc
- sare și piper
- ulei de măsline
- oregano
- cimbrișor
- boia de ardei afumată
- ardei iute
- pătrunjel
- busuioc
Citește și: Pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Un sos delicios și sănătos
Pentru piure de țelină:
- 1 kg țelină
- 1 cartof
- sare și piper
- 750 ml lapte
Pentru sosul pesto:
- 300 gr busuioc verde
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 50 gr nuci
- sare și piper
Mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto - Mod de preparare
Se începe cu prepararea fripturii din mușchiuleț de porc, care necesită un timp mai îndelungat de preparare față de celelalte elemente ce compun rețeta.
Bucățile de mușchiuleț se asezonează cu sare și piper și se rumenesc la tigaia cu ulei până când se sigilează pe toate părțile. Apoi se transferă într-o tavă, se mai adaugă condimente și puțin ulei și se prepară la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Citește și: Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022
Cum se prepară piureul de țelină și sosul pesto
Țelina se curăță și se taie în cuburi, la fel și cartoful. Se pun la fiert în lapte și se lasă până când sunt bine pătrunse ambele legume. Se scurg, se pasează și se asezonează cu sare și piper, după gust. Textura piureului se potrivește adăugând câte puțin din laptele scurs, cât este fierbinte.
Pentru sosul pesto roșu, se caramelizează 2-3 căței de usturoi în puțin ulei de măsline, apoi se pun într-un mojar și se pisează împreună cu frunzele de busuioc, sare și piper și miezul de nucă. pasta rezultată se amestecă cu ulei de măsline până când capătă consistența unui sos cremos.
Pentru servit, se pune în farfurie mai întâi piureul de țelină, iar de jur împrejur se decorează cu sosul pesto. Deasupra se vor așeza frumos felii din mușchiulețul de porc, garnisite, opțional, cu o salată verde cu roșii și castraveți.
Citește și: Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 martie 2022
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de mușchiuleț de porc cu piure de țelină și sos pesto, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în ediția din 10 martie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.
Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022...