Pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand ne-a obișni=uit cu preparatele sale interesante, inspirate din zonele vizitate, sau chiar din zona de baștină, iar azi a preparat o delicioasă și spectaculoasă rețetă de pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză.

Pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză, pe un tocător de lemn

Neatza cu Răzvan și Dani

Nicolai Tand a gătit cu nostalgie și gândul la copilărie, în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă de pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză. Este un fel de hamburger românesc după cum a apreciat Dani, dar foarte gustos și consistent.

Pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză - Ingrediente

  • Pentru aluat de pită:

  • 500 gr făină
  • 150 ml apă
  • 20 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscată
  • 5 gr zahăr
  • 2 gr sare
  • Pentru friptură:

  • pulpă de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • Pentru piure de cartofi:

  • 500 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 150 ml lapte
  • sare și piper
  • Pentru salata de varză:

  • 1 varză albă
  • 1 legătură de mărar
  • sare și piper
  • ulei
  • oțet

Pită umplută cu carne, piure de cartofi și salată de varză - Mod de preparare

Începem cu prepararea pitelor care necesită mai mult timp și de dospire și de coacere.

Cum se prepară pita de casă

Se pune apa la încălzit. Drojdia se amestecă cu zahărul și puțină apă caldă, până se diluează. Făina se cerne și se amestecă cu sarea. La mijlocul ei se toarnă drojdia diluată și se lasă 10 minute să se activeze. Apoi se frământă aluatul amestecând făina cu drojdia activată și turnând treptat apa caldă, alternând cu uleiul. Aluatul de pâine rezultat se lasă la dospit 40-50 de minute. Apoi se împarte în bucăți de mărimea unei mingi de tenis, se modelează în forme sferice și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 3 cm unele față de altele. Se lasă 20 de minute să se mai dezvolte și se coc la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Citește și: Tartă cu roșii condimentate și paste cu feta și roșii

Între timp se pregătesc celelalte preparate.

Cum se prepară friptura de porc cu sos de ceapă

Se taie pulpa de porc în felii potrivit de mari si se pun la rumenit în ulei încins. se adaugă și o ceapă curățată și tocată, prazul tocat, doi căței de usturoi tocați și un morcov curățat și tocat. Se lasă ingredientele la preparat adăugând treptat și câte puțină apă să nu se ardă și în același timp, să se formeze un sos delicios. Se asezonează cu sare și piper.

Citește și: Ruladă de pui umplută cu multe legume și sos delicios

Cum se prepară piure de cartofi

Cartofii curățați, spălați și tocați în cuburi se pun la fiert în apă cu sare. când încep să se sfărâme se scurg și se pasează cu dispozitivul special, adăugând și untul, dar și laptele fierbinte. Se asezonează piureul de cartofi cu sare și piper, după gust.

Salata de varză se prepară în modul clasuc tocată fideluță și amestecată cu sare, piper și mărar tocat, dar și cu un dressing simplu din ulei cu oțet.

Se scot pitele din cuptor, se lasă să se tempereze și se umplu cu preparatele de mai sus, exact ca hamburgerii.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri