Pentru că Ramona nu a avut până acum o rețetă de prăjitură cu numele ei, preparată de Vlăduț, așa cum au avut celelalte vecine de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, a preparat pentru acest weekend o delicioasă prăjitură denumită Prăjitura Ramona.
Este o prăjitură inspirată după prăjitura Televizor, ca și aspect având mai multe straturi unite între ele cu o delicioasă cremă de vanilie. Puteți prepara și voi așa minunăție de prăjitură respectând lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare.
Citește și: Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți
Ingrediente pentru prăjitura Ramona:
Pentru două foi de bezea:
- 10 albușuri
- 500 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr nucă
Pentru cremă:
- 10 gălbenușuri
- 200 gr zahăr
- 4 linguri făină
- 500 ml lapte
- vanilie
- 250 gr unt
- 1 praf de sare
Pentru pandișpan cu căpșuni:
- 7 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 7 linguri făină
- 7 linguri ulei
- 500 gr căpșuni
- 1 praf de sare
Citește și: Pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată
Mod de preparare pentru prăjitura Ramona:
Acest gen de prăjitură necesită preparare cu o zi înainte de a fi servită, pentr a avea timp să stea o noapte la rece. Procedând astfel, prăjitura se va secționa perfect.
Cum se prepară foile de bezea cu nucă
Pentru a prepara două foi de bezea cu nucă într-o tavă de 25/35 cm, albușurile se presară mai întâi cu sare și se lasă la temperatura camerei 20-30 de minute. Apoi se mixează până devin spumoase. Se adaugă zahărul, treptat și se mixează până se obține o bezea cristalină și foarte fermă. Se adaugă, treptat, miezul de nucă măcinat fin și se coc două foi în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute fiecare.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu mac și bezea, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani
Cum se prepară blat de pandișpan cu căpșuni
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile, ținute la temperatura camerei, ca și anterior, se se mixează spumă, presărate cu un praf de sare. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până rezultă acea bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când încercăm să-l întoarcem invers. În bezeaua de albușuri se încorporează, mai întâi, gălbenușurile, apoi uleiul, făina și la final căpșunile curățate, spălate și tăiate în cuburi.
Se tapetează cu hârtie de copt tava în care s-au copt și foile de bezea cu nucă. Se întinde compoziția pentru blat de pandișpan cu căpșuni în ea și se nivelează uniform la suprafață. Se coace la 180 de grade Celsius, pentru 35 de minute.
Cum se prepară crema de vanilie
Se pun gălbenușurile într-un vas, se presară sare peste ele și se amestecă pentru a li se intensifica culoarea. Se adaugă zahărul, făina și laptele, se omogenizează compoziția și se fierbe amestecând continuu, până capătă textura unei budinci Spre final se adaugă și vanilia. Se acoperă cu folie la contactm, se lasă săse răcească, apoi se încorporează untul moale, frecat cu puțin zahăr, pentru a căpăta cremozitate.
Cum se asamblează prăjitura Ramona
Se așază în tavă prima foaie de bezea și se unge în strat uniform cu jumătate din crema de vanilie. Peste aceasta se așază blatul de pandișpan cu căpșuni și se întinde restul de cremă peste el. La final se așază a doua foaie de bezea cu nuci. Prăjitura se dă la rece de pe o zi pe alta, apoi se poate secționa.
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim rețeta celui mai bun tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom. Are blat de pandișpan cu cacao și o generoasă cremă ganache de ciocolată. Este decorat cu o glazură de ciocolată amăruie și bucăți de ciocolată sau fructe. Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru cei dragi.
Pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, rețetă pentru copii preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și D... Rețetă de vinete umplute cu creveți, preparată de Nicolai Tand la Neatza de Weekend...