Din bucătăria lui Vlăduț, cea mai delicioasă rețetă de Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie!

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru weekend o delicioasă rețetă de Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie, pe care a denumit-o "Pupici cu vanilie".

Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie

Foile de bezea cu nucă, fără făină, sunt crocante și sfărâmicioase, iar crema cu aromă de vanilie, dar și de lămâie se combină perfect cu acestea.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie:


  • Pentru blat de 25/35 cm:
  • 10 albușuri
  • 500 gr zahăr pudră
  • 200 gr nucă măcinată
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 10 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr tos
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 500 ml lapte
  • 2 fiole esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • 4 linguri de făină
  • 1 praf de sare

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Prăjitură cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie .

Pentru a prepara două blaturi de bezea cu nucă de 25/35 cm, presărăm un praf de sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adaugăm zahărul, treptat și mixăm bine până acesta se topește și bezeaua devine cristalină și foarte fermă. Încorporăm miezul de nucă măcinat fin și împărțim compoziția în două. Coacem cele două blaturi de bezea cu nucă, în cuptorul încălzit la 180 de grade, pentru 15 minute.

Pentru crema de vanilie, presărăm puțină sare peste gălbenușuri și le frecăm pentru a li se intensifica culoarea. Adăugăm zahărul, făina și laptele, omogenizăm compoziția și o fierbem amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. O lăsăm să se răcească, apoi o mixăm, împreună cu untul moale, frecat cu zahărul vanilinat, pentru a căpăta cremozitate. Adăugăm esența de vanilie și coaja de lămâie răzuită.

Când foile de bezea cu nucă sunt bine răcite, întindem crema de vanilie, între ele. Dăm prăjitura cu foi de bezea cu nucă și cremă de vanilie la rece pentru cel puțin o oră înainte de a o porționa.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri