Antena Căutare

Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 1 aprilie 2022

În ediția din 1 aprilie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat o rețetă de tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie, pe care l-a denumit ”Prăjitura Ramona”.

Pentru un plus de gust și aspect deosebit, tortul se decorează cu zmeură Galerie
Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie decorat cu zmeură | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că vinerea este zi destinată rețetelor de desert în bucătăria de la Super Neatza, în ediția din 1 aprilie 2022, a îndrăgitei emisiuni, Vlăduț, i-a răsfățat pe matinali cu un deosebit tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie.

Citește și: Nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer. Ce sugerează cele mai noi studii ale cerecetătorilor

Este o rețetă minunată de desert pe care o puteți prepara și voi în weekend și să-i răsfățați pe cei dragi cu o porție generoasă din aceasta. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, explicate de Vlăduț în cadrul emisiunii.

Citește și: Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă

Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie - Ingrediente

Aveți nevoie de câteva ingrediente simple pentru foiile de bezea cu nucă și alte câteva ingrediente pentru cremă și decor.

Pentru 4 blaturi cu diametrul de 25 cm :

  • 10 albușuri
  • 500 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr nucă măcinată

Citește și: Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluat

Pentru crema de vanilie:

Pentru decor:

  • 150 gr zmeură
  • 2-3 lingurițe cu nucă măcinată

Citește și: Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă delicios

Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie - Mod de preparare

Se începe cu crema de vanilie care necesită un timp de fierbere și apoi răcire.

Se amestecă într-un bol, la bain marie, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, făina și laptele până când rezultă o cremă consistentă. Se ridică bolul de deasupra vasului cu apă fiartă și se acoperă cu o folie. Se lasă crema la răcit. După răcire, se spumează untul moale și se adaugă treptat în cremă, împreună cu extractul de vanilie.

Citește și: Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețetă cu gust de copilărie

În timp ce crema se răcește se prepară fole de bezea cu nucă.

Se mixează albușurile mai întâi cu un praf de sare până când devin cristaline. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până când se obține o bezea foarte fermă. La final, se încorporează nuca măcinată fin. Bezeaua cu nucă se împarte în patru părți care se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.

Citește și: Lichior de nuci verzi. Cum se prepară rețeta de nucată

Cum se asamblează minunatul tort de bezea cu nucă și cremă de vanilie

Se așază prima foaie de bezea cu nucă pe platoul de tort și se încercuiește cu inelul circular al forme de copt. Se întinde un sfert din crema de vanilie peste ea, apoi se așază a doua foaie de bezea. Se continuă cu a doua parte de cremă și se repetă procedeul până când se termină ingredientele. Cu ultima parte de cremă se decorează tortul de jur împrejur și deasupra.

Se presară pe laterale nucă măcinată, iar deasupra se decorează tortul cu zmeură.

Citește și: Super-alimentul pe care e indicat să-l adaugi la orice masă. Corpul și creierul îți vor mulțumi când vei împlini 40 de ani

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de tort din foi de bezea cu nuci și cremă de vanilie, dar și pentru a nu pierde sfaturi interesante oferite de Vlăduț în ediția din 01 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Citește și: 3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceasta

Sfeclă Wellington și sushi de post. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 martie 2022... Galette cu ciuperci și cremă de brânză. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 4 aprilie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x