Ca de obicei, chef Nicolai Tand ne surprinde și în ediția din 23 noiembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, cu ideile lui de preparate culinare, absolut delicioase și spectaculoase. De data aceasta a preparat o rețetă de pui cu gutui și scorțișoară și salată de bulgur cu conopidă, dar și o rețetă pe bază de raci, despre care matinalii au afirmat că este rețeta vedetă.
Citește și: Dulceață de gutui, plină de savoare și culoare
Pui cu gutui și scorțișoară - Ingrediente
- 600 gr pulpe și piept de pui
- 2 linguri de ulei
- sare, piper și boia de ardei
- 2 gutui mari, coapte
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță de ghimbir răzuit
- 1 cub de unt
- 2 cepe mari
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de oțet balsamic
- 20 gr unt + grăsimea de la prepararea puiului
- sare
- 200 ml supă de pui, sau apă
- câteva cuburi de gutuie
Citește și: Lichior de gutui. Rețeta tradițională de gutuiată
Pui cu gutui și scorțișoară - Mod de preparare
Spălăm bine gutuile și le ștergem pentru a îndepărta tot puful, apoi le feliem grosier și le îndepărtăm cotoarele. Le punem într-o tavă de cuptor, presărăm puțină scorțișoară și le coacem la 220 de grade, până când se pătrund ușor și își degajă aroma. Stingem focul, le ungem cu puțin unt și le lăsăm acolo până când le vom adăuga în mâncare.
Între timp, porționăm pulpele de pui și pieptul în bucăți mai mici, le asezonăm cu sare, piper și boia de ardei și le rumenim la tigaie în puțin ulei. Când sunt bine rumenite le transferăm în alt vas și le acoperim cu un capac.
Citește și: Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe
În tigaia cu uleiul rămas de la carne adăugăm un cub de unt și ceapa tocată mărunt. Amestecăm ceapa până când devine translucidă, apoi adăugăm o lingură de zahăr și câteva cuburi mici de gutuie. Din nou amestecăm până când zahărul se topește și ceapa se caramelizează, apoi adăugăm oțetul balsamic. Lăsăm ceapa și cuburile de gutuie să mai fiarbă puțin și adăugăm supa de pui, fierbinte.
Punem carnea de pui în acest sos, adăugăm și feliile de gutui de la cuptor, ghimbirul răzuit și acoperim vasul cu un capac. Lăsăm mâncarea de pui cu gutui și ceapă caramelizată să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 15 minute, atât cât să se întrepătrundă toate gusturile.
Citește și: Salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
La final, presărăm pătrunjel verde.
Citește și: Beneficiile consumului de scorțișoară
Spor și poftă bună!
Citește și: Peltea de gutui. Rețetă simplă și ușor de preparat
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de Pui cu gutui și scorțișoară și salată de bulgur cu conopidă, accesați materialul video de mai sus.
Citește și: Beneficiile consumului de gutui. De ce trebuie să le mănânci zilnic
Cotlet de porc cu garnitură de varză roșie, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 22 noiembrie 2021... Cum gestionăm fricile în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat vine cu sfaturi eficiente...