Din categoria rețetelor cu carne de pui. Andra Ilias, bucătarul matinalului Super Neatza în ediția din 07 aprilie 2022, a preparat p rețetă de pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde, perfectă pentru masa de prănz a matinalilor. ”Voi folosi legume deshidratate cumpărate de la magazinele naturiste, pe care le voi adăuga în apă. Aceasta fiind supa de bază pe care o voi folosi la rețeta, pui în stil italian”, a spus aceasta.
Rețeta nu este complicată și nu necesită ingrediente multe, puteți să o preparați și voi acasă și să-i răsfățați pe cei dragi cu așa preparat inspirat din bucătăria italiană.
Citește și: Galette cu ciuperci și cremă de brânză. Rețeta Adrianei Rusu la Super Neatza, 4 aprilie 2022
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării delicioasei rețete cu carne de pui.
Pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde - Ingrediente
Rețeta se compune din două elemente: friptură de pui cu sos și piure de cartofi cu ceapă verde.
Pentru prepararea fripturii de pui:
- 500 gr pulpe de pui dezosate și piept de pui
- sare și piper
- ulei
- 150 gr bacon
- 2-3 căței de usturoi
- 1 crenguță de cimbrișor
- 1-2 linguri de oțet balsamic
- 100 gr legume deshidratate
- 500 ml apă
- 100 ml proseco congelat
Pentru piureul de cartofi:
- 500 gr cartofi albi
- sare, după gust
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- 1 legătură de ceapă verde
Pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea ingredientelor necesare celor două preparate ce compun rețeta zilei.
Cum se prepară rețeta de pui în stil italian
Mai întâi se pun legumele deshidratate în apă fiartă și se infuzează pentru a prepara o supă de legume instant.
Într-o cratiță se pune ulei la încins și se adaugă usturoiul strivit, crenguța de cimbrișor și baconul tăiat în cuburi. Acestea vor aromatiza uleiul. Bucățile de carne de pui se asezonează cu sare și piper și se rumenesc în uleiul cu ingredientele din cratiță, pe ambele părți.
Se adaugă supa de legume și proseco congelat și se lasă carnea la fiert până când este bine pătrunsă, iar sosul din cratiță se reduce și devine consistent. Se adaugă spre final de fierbere și oțetul balsamic pentru un plus de gust și aciditate.
Cum se prepară piureul de cartofi cu ceapă verde
Se curăță cartofii și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare. Se lasă să fiarbă până când se pătrund și încep să se sfărâme. Apoi se scurg, se pasează împreună cu untul și se diluează cu lapte fierbinte până se obține textura perfectă.
Ceapa verde se toacă rondele și se amestecă cu piureul de cartofi.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Andra Ilias în ediția din 07 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.