Adriana Rusu, invitata matinalilor în ediția din 4 aprilie 2022, de la Super Neatza a preparat mai multe rețete culinare printre care și o minunată rețetă de tartă rustică din bucătăria franțuzrască și anume: rețeta Galette cu ciuperci și cremă de brânză. ”Voi face o tartă rustică gallete, este o rețetă din nordul Franței. În mod normal ea se face dulce, dar eu o voi face sărată. Tarta o voi face cu ciuperci și cremă brânză”, a spus aceasta.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu o astfel de tartă gustoasă și spectaculoasă.
Citește și: Tartă cu cireșe. Desert de vară, simplu și delicios
Galette cu ciuperci și cremă de brânză - Ingrediente
Avem nevoie pentru această delicioasă tartă de ingrediente pentru aluat, ingrediente pentru umplutură și pentru uns, sau decor.
Pentru aluat de tartă:
- 300 gr făină
- 1/4 linguriță de sare
- 125 gr unt rece
- 50-60 ml apă rece
Pentru umplutură:
- 250 gr ciuperci champignon, brune
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 legături de ceapă verde
- 2 căței usturoi
- 150 gr cremă de brânză
- sare și piper, după gust
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1 lingură cu fulgi de migdale
- 1 lingură cu fulgi de parmezan
Pentru uns aluatul:
- 1 ou
- 1/2 linguriță de lapte
- semințe de susan alb
Rețeta Galette cu ciuperci și cremă de brânză - Mod de pfreparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru tartă. Îtr-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, apoi adăugăm untul rece tăiat în cubulețe. Sfărâmăm untul și îl amestecăm cu făina folosind vârfurile degetelor până când obținem o compoziție de textura nisipului umed. Apoi, adăugăm apă rece doar atât cât să omogenizăm aluatul.
Modelăm aluatul sub formă sferică, îl acoperim cu folie de prospețime și îl punem la rece până când pregătim ingredientele pentru umplutură.
Ștergem bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite apoi le feliem mai grosier. Punem o tigaie la încins cu 1-2 linguri de ulei în ea. Adăugăm feliile de ciuperci peste care presărăm câte puțină sare și piper și le lăsăm să se rumenească bine pe ambele părți. Le transferăm pe o farfurie și le lăsăm la temperat.
Între timp tocăm în rondele doar partea verde de la ceapa verde. Curățăm și tocăm rondele și usturoiul.
Cum asamblăm și coacem tarta
Pornim cuptorul la 180 de grade celsius.
Scoatem aluatul de la rece, îl întindem pe hârtie de copt într-o foaie circulară și îl ungem cu cremă de brânză lăsând 2 cm din margini neunse. Adăugăm ceapa verde și usturoiul tocat, apoi așezăm feliile de ciuperci. Aducem marginile aluatului peste ingrediente, formând un aspect rustic al tartei.
Citește și: Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 martie 2022
Transferăm tarta cu hârtia de copt în tava cuptorului. Ungem aluatul de deasupra cu ou amestecat cu lapte și presărăm semințe de susan. Peste ingredientele din interior presărăm fulgi de parmezan și fulgi de migdale. Așezăm și 2-3 crenguțe de rozmarin și coacem tarta la 180 de grade, pentru 20-30 de minute.
O porționăm după ce se temperează și o savurăm cu poftă.
Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de galette cu ciuperci și cremă de brânză, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat Adriana Rusu în ediția din 4 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.