Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi. Reţeta lui Chef Munti

Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit o delicioasă rețetă de Quiche Lorraine cu bacon și brânzetur, dar și alte ingrediente delicioase, pe care o putem prepara și noi respectând pașii și instrucțiunile necesare.

Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi

Rețeta clasică de Quiche este de fapt o rețetă de tartă din bucătăria franțuzească, devenită populară în toată lumea, formată dintr-un aluat crocant de patiserie și umplutură de ouă, smântână și bucăți de brânză, carne, fructe de mare sau legume. Quiche poate fi servit cald sau rece.

Rețeta lui Chef Munti de Quiche Lorraine este destul de simplă, însă trebuie să ținem cont de câteva tipss-uri pentru reușita aluatului.

Rețeta Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi - Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 300 gr făină
  • 150 gr unt gras
  • 4 gălbenușuri
  • 30 ml apă foarte rece
  • 5 gr sare
  • Pentru umplutură:
  • 200 gr bacon crud
  • 2 cepe
  • 1 lingură de ulei
  • 250 gr brânză chedar
  • 200 gr brânză gruyere
  • 250 ml smântână lichidă
  • Paprika afumată
  • Nucșoară
  • 6 ouă
  • Sare și piper alb
  • 100 gr parmezan ras
  • Chives
  • Pătrunjel verde

Rețeta Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi - Preparare

Începem cu aluatul care va avea nevoie de odihnă la rece.

Se amestecă rapid gălbenușurile cu un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi și făina și se potrivește consistența aluatului, turnând, treptat, apă foarte rece. Aluatul se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 20-30 de minute.

Citește și: Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară

Între timp, ne ocupăm de umplutură.

Tocăm ceapa solzișori și baconul în cuburi mici și le tragem la tigaie împreună, în puțin ulei încins. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.

Separat, amestecăm cele 6 ouă cu 2 albușuri rămase de la aluat, sare, piper alb, nucșoară și puțină boia, dar și cu smântâna lichidă. Adăugăm pătrunjel verde, tocat și puțin chives. amestecăm brânzeturile mărunțite în această compoziție și o adăugăm peste ceapa și baconul, răcite.

Scoatem aluatul de la frigider îl întindem în două forme circulare și tapetăm cu el interiorul a două forme de tartă. Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc și îl dăm la congelator pentru 20 de minute.

Citește și: Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă, cu vinete și roșii

Între timp, încălzim cuptorul la 175 de grade.

Scoatem aluatul de la congelator și îl dăm la cuptor pentru 25 minute până devine crocant, îl scoatem, îl ungem cu albuș de ou, îl dăm iar la cuptor pentru 5-6 minute, apoi îl lăsăm să se răcească.

După ce aluatul de tarte este răcit, turnăm compoziția de umplutură în interior și dăm tartele la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. Spre final, răzuim și parmezan deasupa.

Lăsăm deliciosul Quiche Lorraine să se tempereze, îl porționăm și îl servim decorat cu rondele de chives.

Spor și poftă bună!

Video