- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta clasică de Quiche este de fapt o rețetă de tartă din bucătăria franțuzească, devenită populară în toată lumea, formată dintr-un aluat crocant de patiserie și umplutură de ouă, smântână și bucăți de brânză, carne, fructe de mare sau legume. Quiche poate fi servit cald sau rece.
Citește și: Quiche cu spanac și brânză. Rețetă franțuzească de tartă sărată
Rețeta lui Chef Munti de Quiche Lorraine este destul de simplă, însă trebuie să ținem cont de câteva tipss-uri pentru reușita aluatului.
Citește și: Quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry
Rețeta Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi - Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 300 gr făină
- 150 gr unt gras
- 4 gălbenușuri
- 30 ml apă foarte rece
- 5 gr sare
- Pentru umplutură:
- 200 gr bacon crud
- 2 cepe
- 1 lingură de ulei
- 250 gr brânză chedar
- 200 gr brânză gruyere
- 250 ml smântână lichidă
- Paprika afumată
- Nucșoară
- 6 ouă
- Sare și piper alb
- 100 gr parmezan ras
- Chives
- Pătrunjel verde
Rețeta Quiche Lorraine cu bacon și brânzeturi - Preparare
Începem cu aluatul care va avea nevoie de odihnă la rece.
Se amestecă rapid gălbenușurile cu un praf de sare, untul rece, tăiat în cuburi și făina și se potrivește consistența aluatului, turnând, treptat, apă foarte rece. Aluatul se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 20-30 de minute.
Citește și: Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară
Între timp, ne ocupăm de umplutură.
Tocăm ceapa solzișori și baconul în cuburi mici și le tragem la tigaie împreună, în puțin ulei încins. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.
Separat, amestecăm cele 6 ouă cu 2 albușuri rămase de la aluat, sare, piper alb, nucșoară și puțină boia, dar și cu smântâna lichidă. Adăugăm pătrunjel verde, tocat și puțin chives. amestecăm brânzeturile mărunțite în această compoziție și o adăugăm peste ceapa și baconul, răcite.
Scoatem aluatul de la frigider îl întindem în două forme circulare și tapetăm cu el interiorul a două forme de tartă. Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc și îl dăm la congelator pentru 20 de minute.
Citește și: Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă, cu vinete și roșii
Între timp, încălzim cuptorul la 175 de grade.
Scoatem aluatul de la congelator și îl dăm la cuptor pentru 25 minute până devine crocant, îl scoatem, îl ungem cu albuș de ou, îl dăm iar la cuptor pentru 5-6 minute, apoi îl lăsăm să se răcească.
După ce aluatul de tarte este răcit, turnăm compoziția de umplutură în interior și dăm tartele la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. Spre final, răzuim și parmezan deasupa.
Lăsăm deliciosul Quiche Lorraine să se tempereze, îl porționăm și îl servim decorat cu rondele de chives.
Spor și poftă bună!
Rețetă senzațională de coaste de porc glazurate cu sos fructat... Roșii cherry conservate în suc de roșii pentru iarnă...