Antena Căutare

Rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere, preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un ștrudel delicios cu mere, stafide, scorțișoară, pe care l-a servit cu înghețată și sos de vanilie.

Ștrudel cu mere și stafide decorat cu zahăr pudră Galerie
Ștrudel cu mere și stafide, preparat de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, la Neatza cu Răzvan șui Dani e zi de desert, iar Vlăduț, la cererea matinalilor, a preparat rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere și stafide, aromat cu scorțișoară și vanilie. Cine ar refuza așa desert delicios preparat de iscusitul bucătar al îndrăgitului matinal?

Dar puteți să testați și voi rețeta acasă, dacă respectați lista de ingrediente și pașii necesari, detaliate mai jos.

Rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere - Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 500 gr mere idared
  • 100 gr stafide aurii
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 50-75 gr unt cu peste 80 % grăsime
  • 100-150 gr zahăr
  • puțin pesmet de biscuiți
  • zahăr pudră, pentru decor
  • Pentru servit:
  • înghetată
  • sos de vanilie

Rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere - Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura de mere, care trebuie să se răcească înaine de a umple aluatul foietaj cu ea. În același timp se lasă la decongelat și aluatul foietaj.

Cum se prepară umplutura de mere pentru ștrudel

Se curăță merele de cotoate și de coajă doar dacă aceasta este deteriorată. Apoi se taie în cuburi și se pun la caramelizat cu zahărul și untul. Se amestecă până se topește atât zahărul cât și untul,iar merele sunt ușor pătrunse. Se adaugă stafidele aurii, se mai lasă puțin pe foc să se hidrateze și acestea, apoi se lasă compoziția la răcit.

Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere și sos de vanilie, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cât timp se răcește compoziția de mere caramelizate cu stafide, se decongelează și aluatul și se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum se asamblează deliciosul ștrudel cu mere și stafide

Se desface aluatul din pachet și se întinde ușor într-o foaie mai subțire. peste aluat se presară pesmet și scorțișoară. La un capăt al aluatului se așază umplutura de mere și se rulează nu foarte strâns. Aluatul se crestează deasupra cu un dispozitiv special, pentru un aspect mai frumos.

Ștrudelul cu mere se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se lasă să se răcească, se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și se porționează.

Sfatul lui Vlăduț este să nu amestecăm merele cu scorțișoară pentru a nu leînfluența culoarea. este mai bine să presărăm scorțișoara peste foaia de aluat, iar aceasta își va degaja aroma în timpul tratamentului termic și se va întrepătrunde cu cea a merelor. Pesmetul se presară peste aluat pentru a absorbi din sucul lăsat de mere în timpul coacerii.

Citește și: Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate. Un desert ușor, pe placul tuturor!

Dacă serviți ștrudelul cu mere alături de înghețata preferată și un sos de vanilie, deliciul va fi maxim.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta celui mai delicios ștrudel cu mere și stafide, dar și pentru a beneficia de sfaturi înteresante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Friptură de vită în sos de roșii cu măsline și legume coapte, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani... Prognoza Meteo, 21 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x