Căutare Live

Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate. Un desert ușor, pe placul tuturor!

Nimeni nu va refuza așa delicioasă Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate, un desert ușor, pe placul tuturor!

Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate

Nimeni nu va refuza așa delicioasă Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate, un desert ușor, pe placul tuturor!

Delicioasă și interesantă este și această Plăcintă cu mere rase și gem de gutui, dar nici această Plăcintă cu dovleac​ nu-i de refuzat!


Ingrediente pentru Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate

  • Pentru aluat de plăcintă:
  • 600 g făină
  • 2 ouă
  • 300 g unt
  • 200 g smântână
  • 250 g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • esența vanilie
  • 1 praf sare
  • Pentru umplutură:
  • 2 kg mere
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • 50 gr unt

Mod de preparare Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate

Pentru prepararea aluatului de plăcintă, untul se amestecă cu un praf de sare, zahărul, smântâna, ouăle și făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat destul de dens care se dă la rece până pregătim umplutura.
Merele se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se scurg de suc.
Se caramelizează 150 gr zahăr și se adaugă 50 gr unt. Când compoziția a devenit aurie, se adaugă merele rase și bine scurse. Se lasă pe foc să scadă din sucul lăsat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească bine.
Aluatul de plăcintă se întinde în două foi egale.
Se așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc aluatul cu ajutorul unei furculițe. Se presară peste foaia de aluat scorțișoară, din belșug. Se toarnă compoziția de mere caramel, răcită, se așază deasupra cea de-a două foaie de aluat și se înțeapă ușor. Se dă totul la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 40 minute, cât să iasă frumos rumenită.
Se scoate delicioasa Plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate, se lasă la temperat, se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează.

Conserve pentru iarnă: Tocană de fasole verde la borcan... Cum prepari cel mai simplu desert de sezon: Tartă cu prune și scorțișoară!...
Ultimele știri