Antena Căutare

Rețetă de ștrudel cu mere și sos de vanilie, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o minunată rețetă de ștrudel cu mere și sos de vanilie, perfectă pentru sărbătorile de iarnă.

Ștrudel cu mere și sos de vanilie Galerie
Ștrudel cu mere și sos de vanilie, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Cu mere coapte, aromate cu scorțișoară, cu stafide aurii, nu poate fi decât o nebunie-n farfurie acest delicios ștrudel cu mere și sos de vanilie, preparat de Vlăduț în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani!

Ce poate fi mai specific sezonului rece și, îndeosebi, sărbătorilor de iarnă, decât așa desert aromat cu scorțișoară și vanilie?

Ingrediente pentru rețetă de ștrudel cu mere și sos de vanilie:

  • Pentru ștrudel:

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 kg mere
  • 100 gr stafide
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • Pentru sos de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 1 l lapte
  • 150 gr zahăr
  • sare
  • esență de vanilie

Mod de preparare pentru rețetă de ștrudel cu mere și sos de vanilie

Pregătim ingredientele pentru ștrudelul cu mere

Merele se decojesc și se taie în 6 bucăți aproximativ egale. Li se îndepărtează și cotoarele și se așază feliile într-o tavă, pe hârtie de copt presărată cu puțină scorțișoară. Se dau la cuptor, la temperatură medie, pentru aproximativ 15 minute.

Nu se va presăra scorțișoară peste mere, pentru a nu le influența culoarea, însă presărată în tavă va degaja aromă în cuptor și va pătrunde în mere. Apoi, se lasă merele să se răcească înainte de a umple aluatul cu ele.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu mere caramelizate și foarte aromate. Un desert ușor, pe placul tuturor!

Aluatul foietaj se întinde, se presară cu scorțișoară și se așazăfeliile de mere peste el.Deasupra se presară stafidele aurii. Se rulează și se transferă rulourile în tavă. Se unge aluatul foietaj cu unt decantat și se crestează din loc în loc la suprafață. Untul va ajuta aluatul să devină mai auriu, mai crocant și să se coacă uniform.

Ștrudelele cu mere și stafide se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 20-30 de minute.

Preparare sos de vanilie

Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul și sarea până devin spumoase, apoi se diluează cu laptele rece. Se transferă vasul cu compoziția rezultată pe baie de aburi și se fierbe sosul de vanilie până devine consistent, amestecând continuu cu o spatulă, sau chiar un tel în formă de pară, pentru a nu se arde. Spre final de fierbere, se adaugă esența de vanilie.

Dacă se dorește un sos de vanilie mai consistent, mai gros, se poate adăuga o lingură de amidon de porumb, în timpul fierberii.

Dacă se dorește un sos mai cremos, se poate adăuga la final de fierbere, sau chiar după răcire. puțină frișcă lichidă. Apoi, se va introduce mixerul în sosul răcit și va deveni ușor cremos și aerat.

Citește și: Rețetă de tort ecler cu cremă de vanilie și caramel, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Din cojile de mere cu apă și zahăr se prepară o infuzie, un sirop delicios și foarte aromat, care se servește împreună cu ștrudelul cu mere și sosul de vanilie.

Pentru a nu pierde detalii despre modul de preparare al rețetei de ștrudel cu mere și sos de vanilie și sfaturi importante de la Vlăduț, accesati și materialul video de mai sus!

Se anunță prietenii în vizită sau pur și simplu vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios, simplu și spectaculos? Îți recomandăm și o rețetă de panna cotta cu vanilie și sos de căpșuni, cu succes garantat.

Coșul cu fructe și legume ce oferă savoare și energie pentru zilele friguroase de iarnă... Horoscopul zilei, 23 decembrie 2020. Berbecii au probleme pe plan profesional, află ce se întâmplă cu Racii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x