Rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado, pe care a denumit-o ”Bruschete cochete".

Platou cu două feluri de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese

Rețeta lui Vlăduț

Pentru gustări delicioase și sănătoase, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune o rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado.

Rețeta este simplă și destul de rapidă, perfectă pentru atunci când familia vine acasă și dorește o gustare înainte de masă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu care îi puteți răsfăța p e cei dragi pe parcursul zilei.

Rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado - Ingrediente

  • 1 pâine ciabatta
  • 1 pâine cu cărbune activ
  • ulei de măsline
  • roșii Roma
  • mozzarella
  • frunze de busuioc
  • Pentru tartinat feliile de pâine:
  • pastă de măsline
  • capere
  • usturoi
  • măsline verzi
  • roșii deshidratate
  • avocado
  • sucul de la o lămâie

Rețetă de bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado - Mod de preparare

În primul rând se feliază cele două tipuri de pâine în felii de 2-3 cm grosime. Feliile de pâine se stropesc cu ulei de măsline pe o parte și pe cealaltă, apoi se dau la cuptor, la temperatura de 200 de grade Celsius, până devin foarte crocante.

Între timp, se pregătește pasta de măsline cu capere și roșii deshidratate cu care se tartinează feliile de pâine.

Citește și: Rețetă de bruschete cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se amestecă pasta de măsline cu caperele, 2-3 căței de usturoi, câteva măsline verzi, fără sâmburi și 3-4 felii de roșii deshidratate. Cu ajutorul unui blender vertical se transformă totul într-o pastă tartinabilă și foarte gustoasă.

Mozzarella și roșiile Roma se feliază rondele și se stropesc cu puțin ulei de măsline.

Avocado se curăță, se feliază și se stropesc feliile rapid cu sucul de lămâie pentru a nu oxida.

Feliile de pâine crocante, după ce se temperează, se tartinează cu pasta de măsline și capere. Deasupra, se așază alternativ, ca la salata caprese, felii de mozzarella, frunze de busuioc și felii de roșii Roma. Printre acestea se mai strecoară și felii de avocado stropite cu zeamă de lămâie.

Citește și: Bruschete cu ton și măsline pentru festinul care vine! Se fac imediat și te vor cuceri pentru totdeauna!

Sunt perfecte aceste bruschete cu pastă de măsline și salată caprese cu avocado, servite la mic dejun sau ca gustări printre mese.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Ultimele știri