Antena Căutare

Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani, spre deliciul îndrăgiților matinali, Rețeta italiană Porchetta.

Secțiune din rulada de porc aromată Galerie
Rețeta italiană Porchetta, gătită de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar carnea de porc este cea mai preparată în această perioadă, Chef Nicolai Tand ne învață cum putem prepara rețeta italiană Porchetta.

Porchetta este denumirea unei rețete din bucătăria italiană de friptură din carne de porc, foarte aromată și foarte îndrăgită în peninsulă. Se povestește că era una dintre mâncărurile preferate ale împăratului Nero.

Ingrediente pentru Rețeta italiană Porchetta:

  • Pentru friptură:

  • piept de porc bine împănat și cu șorici
  • sare și piper
  • fenicul
  • usturoi
  • salvie
  • ardei iute
  • puțin vin alb
  • Pentru garnitură:

  • cartofi
  • morcovi
  • ceapă verde
  • usturoi
  • cimbru și rozmarin
  • ulei
  • puțin sos de roșii
  • Pentru dressing:

  • muștar
  • oțet
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare pentru rețeta italiană Porchetta

Pentru reușita acestei fripturi sub formă de ruladă, trebuie să alegem o foaie mai mare de carne, așa încât să o putem rula.

Preparare friptură sub formă de ruladă din carne de porc.

Carnea de porc se curăță pe partea exterioară și se crestează la unul din capete. Acolo se vor pune toate condimentele enumerate în lista de ingrediente, tocate și amestecate. Se stropește bucata de carne cu puțin vin, se presară cu sare și piper și se lasă așa la odihnit cel puțin o oră.

Apoi se rulează începând de la capătul cu crestătura în care s-au introdus condimentele și se coase de jur împrejur cu ață de bucătărie pentru a se menține rulată în timpul tratamentului termic. Se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.

Citește și: Rețetă de pui la rotisor și tartă de cartofi cu pui, preparată de Nicolai Tand la neatza cu Răzvan și Dani

Friptura de porc sub formă de ruladă cu multe condimente, se dă la cuptor la 170 de grade, pentru aproximativ 3 ore. Apoi, se mărește temperatura la 250 de grade și se mai lasă câteva minute până când șoriciul se rumenește bine și devine crocant.

Preparare garnitură și dressig pentru servit porchetta

Cât timp rulada este la cuptor, se prepară o garnitură din cartofi și morcovi tăiați în cuburi, apoi fierți pe jumătate, scurși așezați în tavă cu ceapă verde și usturoi, puțin ulei, puțin sos de roșii, sare, piper, cimbru și rozmarin și preparați la cuptor,până se rumenesc frumos.

Pentru a servi friptura porchetta și garnitura de cartofi, se prepară o vinegreta din ulei cu oțet și muștar.

Citește și: Rețetă de friptură din mușchi de vită cu sos de piper verde, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru a nu pierde sfaturi de la Chef Nicolai Tand și detalii interesante despre modul de preparare al rețetei Porchetta din bucătăria italiană, accesați și materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o gustare sau chiar pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă și rețeta de frittata cu de toate. Este un preparat inspirat din bucătăria italiană, consistent, gustos și foarte sățios.

Ce a trebuit să facă Gabriela Prisăcariu ca să o ceară Dani Oțil de soție. Prin ce peripeții a trecut prezentatorul TV... Horoscopul zilei, 17 decembrie 2020. Leii atrag în viața lor un partener matur și serios, află ce se întâmplă cu Vărsăto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x