Antena Căutare

Rețetă de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit la Neatza cu Răzvan și Dani, rețeta celui mai îndrăgit desert și anume o rețetă de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată, pe care a denumit-o ”Perluțe de primăvară”.

Răzvan și Vlăduț prezintă gogoșile cu iaurt, preparate de Vlăduț Galerie
Gogoși cu iaurt și sos de ciocolată, preparate de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri și weekendul bate la ușă, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani are zi de desert și ap regătit o cunoscută rețetă de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată, într-o interpretare proprie.

Dintr-un aluat cu iaurt și praf de copt, în combinație cu alte câteva ingrediente, ies acele gogoși rumene și pufoase, care se prepară cu lingura. Dacă vreți să preparați și voi deliciosele gogoși cu iaurt după rețeta lui Vlăduț, urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare.

Rețetă de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată - Ingrediente:

Ingredientele necesare pentru rețeta de gogoși sunt destul de simple și accesibile, deci nu aveți motive să nu-i răsfățați pe cei dragi cu așa desert delicios.

Pentru aluatul de gogoși:

  • 400 gr făină
  • 1 praf
  • 600 gr iaurt
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • zahăr vanilinat
  • 100 gr zahăr tos
  • coaja și zeama de la o lămâie

Pentru sosul de ciocolată:

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 400-450 gr cioc cu lapte
  • esență de rom
  • 25 gr unt

Rețetă de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată - Mod de preparare

Pentru o reușită sigură a gogoșilor cu iaurt preparate cu lingura, este necesar să respectați câțiva pași importanți, la modul de preparare al aluatului.

Cum se prepară aluatul de gogoși cu iaurt

Într-un vas, se amestecă făina cu praful de copt și se cern împreună.

În alt vas, se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până se spumează. Apoi se adaugă iaurtul și smântâna, dar și zeama de lămâie și coaja răzuită fin. Se omogenizează compoziția. Zeama de lămâie, alături de iaurt au rolul de a activa praful de copt și a urgenta dezvoltarea aluatului în timpul tratamentului termic.

Citește și: Rețetă de burger oriental, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Peste amestecul de ingrediente lichide se adaugă ingredientele solide și se omogenizează bine aluatul rezultat. Se lasă aluatul de gogoși cu iaurt să se odihnească 10 minute.

Apoi, se ia cu lingura din aluat și se scufundă în ulei încins. Gogoșile se rumenesc pe prima parte, apoi se vor întoarce singure și se rumenesc și pe a doua parte. O mare atenție trebuie să o acordați intensității focului. Focul nu trebuie să fie prea mic pentru că se vor îmbiba gogoșile cu ulei. Nici foarte intens nu trebuie să fie pentru că se rumenesc gogoșile prea rapid și vor rămâne necoapte în interior. Deci potriviți intensitatea focului undeva între mediu și mare.

Cum se prepară sosul de ciocolată

Sosul de ciocolată se prepară după ce aveți toate gogoșile coapte și lăsate la temperat.

Citește și: Tort cu căpșuni și cremă de ciocolată albă, rețeta lui Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se pune smântâna într-un vas pe foc și se lasă până aproape de punctul de fierbere. Se stinge focul și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până se topește ciocolata, apoi se adaugă untul și esența de rom. Din nou se amestecă pentru omogenizarea sosului.

Spor la preparat rețeta de gogoși cu iaurt și sos de ciocolată și poftă bună la savurat.

Pentru momentele de răsfăț culinar din orice zi, îți oferim cea mai simplă și delicioasă rețetă de faguri cu sos de ciocolată. Este o rețetă simplă, cu gust de copilărie, așa cum o preparau bunicile odată.

Rețetă de burger oriental, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ultimele știri
x